Viga 1: Sa unustad kulmud

Kui sa just pole Lily Collins või Cara Delevingne (ehk sind pole veatult tihedate kulmudega õnnistatud), siis suure tõenäosusega tuleks sulle kulmupintsel kasuks. Miks? Enamik jumestuskunstnikke nõustub, et peenikesed, kaarjad kulmud lisavad koheselt sinu välimusele aastaid. Samal ajal kui kohevad kulmud on märk nooruslikkusest. Vali vahaja koostisega kulmupliiats, mille teises otsas on hajutuspintsel, millega luua pehme ja loomulik tulemus.

Viga 2: Sa ei kasuta meigialuskreemi

Kui väikesed kortsukesed häirivad sind, siis luba me tutvustame sulle su uut parimat sõpra: meigialuskreemi. Enamik meigialuskreeme sisaldavad siluvaid koostisosi nagu hüaluroonhape ja mõned silikoonid, mis täidavad kortsukesed ja loovad jumestuskreemile sileda põhja.

Kui sind kiusavad ka tumedad silmaalused ja silmaalused tursed, siis ära lihtsalt kuhja sellele peitekreemi peale. Nimelt tõmbab liigne peitekreemi kasutamine kortsudele ja muudele murekohtadele hoopis rohkem tähelepanu. Selle asemel kasuta näiteks säraandvat ja pehmendavat meigialuskreemi, seejärel kanna otse selle peale pintsliga vaid veidi meigialuskreemi. Mitmed tooted sisaldavad ka muid kasulikke aineid, nagu näiteks antioksüdante, mis tulevad nahale kasuks.

Viga 3: Sul on tuhm juuksevärv

Nüüd on tõehetk: kui oled laisk soengu värskendaja, muudab see sind koheselt visuaalselt vanemaks. Tuhmunud ja üksluine juuksevärv lisab välimusele aastaid, samal ajal kui särav ja värske juuksevärv võrdub tervislikkuse ja nooruslikkusega. Selleks, et sinu kiharad oleksid salongikülastuste vahel värsked, proovi säraandvaid viimistlustooteid.

Viga 4: Sa kasutad vale jumestuskreemi

Kaks suurimat viga, mida jumestuskreemi kasutades tehakse? Vale värvi valimine ja ebapiisav hajutamine. Palu ilukaupluses konsultandil just endale sobivaim toon leida ning hajutamiseks kasuta kas jumestuspintslit või-käsna, mis aitavad luua sileda ja kauapüsiva tulemuse.

Viga 5: Silmalaineri tehnika

Jumestuskunstnikud nõustuvad, et paks silmalaineri joon muudab sind koheselt visuaalselt vanemaks. Seda eriti, kui kannad seda ka alumisele ripsmepiirile. Mõtle sellest nii: miks tahaksid seda niigi keerukat piirkonda veelgi rohkem varjutada. Vali selle asemel hoopis kreemjas silmapliiats pruunis toonis ja hajuta seda õrnalt. Lisaks võid kerge efekti loomiseks kanda silmapliiatsit ka ainult silma ülemisele limaskestale.

Viga 6: Sa unustad põsepuna

Põsepuna peaks anda näole loomuliku, noorusliku õhetuse, seega ära vali sellist, milles on liiga erk värv ja liigselt särav tulemus. Siinkohal tuleb appi pehme kreempõsepuna, millega loomulik tulemus luua. Kui soovid veidi intensiivsemat tulemust, kasuta selle peal ka natuke puuderpõsepuna.

Viga 7: Su juuksed hoiavad liiga peadligi

Juuksurite sõnul võivad peadligi hoidvad ja sirge lõikega juuksed muuta sinu näo visuaalselt justkui raskeks ja rõhutada kortse. Selle ärahoidmiseks palu juuksuril luua kihiline lõikus, pehme volüüm ja kohevus, mis aitaks nägu hoopis kaunilt raamida ja rangeid jooni pehmendada.

Viga 8: Su juuksevärv on liiga külma tooni

Me oleme sind hoiatanud: tumedad, külma alatooniga juuksevärvid võivad rõhutada halle ja tuhmi toone sinu nahal. Selle asemel vali hoopis soojad alatoonid (mõtle hallikaspruuni asemel näiteks karamell) ja nägu raamivad salgud, mis löövad naha särama ning tekitavad värske ja puhanud ilme.

Viga 9: Sa kasutad liiga palju puudertooteid

Kuigi nooremana võib rasune nahk olla normaalne, siis vananedes toodab nahk vähem rasu ehk on matim. Kuivem nahk näeb aga välja tuhmim ning rõhutab ka peeneid kortse. Kreemjad jumestustooted loovad tulemuse, mis näeb välja, terve, niisutatud ja särav. Kuna nahakuivus, kombineeritud puudertoodetega mõjutab vananemisilminguid, muudab see sind visuaalselt vanemaks. Kui sa aga tunned, et vajad jumestuse kinnitamiseks kindlasti puudrit, vali läbipaistev ja säraandev puuder või hoopis selline, mis on loodud mineraalide baasil.

Viga 10: Sinu peitekreem on liiga tugeva katvusega ja sa kasutad seda liiga suures koguses

Tegelikult kehtib see viga iga jumestustoote kohta. Noorusliku välimuse loomiseks on ülimalt oluline valida kerged koostised ja kanda neid peale minimaalselt, et vältida liigse toote kogunemist kortsukestesse. See kehtib eriti silma alla kantava peitekreemi kohta, kuna liiga suur tootekogus võib rõhutada vananemisilminguid ning samuti muuta naha tuhmiks. Selle asemel valmista silmaaluste piirkond jumestuseks ette niisutava silmakreemiga ning kasuta vaid veidi peitekreemi.

Allikas: Byrdie.co.uk