Märtsikuu Eesti Naise veergudelt leiab sel teemal pika ja põneva loo, mis selle fenomeni pikalt ja põhjalikult lahti selgitab.

Holika Holika kosmeetika- ja nahahooldustoodete maaletooja Fred Luhamaa arvates maksab korealannade näohooldusest ja rituaalidest kindlasti eeskuju võtta. “Ilmselt on meie naiste kiire elutempo juures suhteliselt võimatu kõiki etappe pidevalt läbida, kuid kindlasti tuleks silmas pidada, et ilu algab tervest ja puhtast nahast, mitte probleemide katmisest. Tingimata tasub näonahka puhastada kas õlipõhise vahendi või tavapärase puhastusvahuga. Korealannade iluarsenalis on mõlemad ja seda tuntakse kui topeltpuhastamist – meik eemaldatakse esmalt õlipõhise puhastajaga ning seejärel kasutatakse puhastusvahtu. Samuti on näohoolduses tarvitusel erinevad essentsid, seerumid ja emulsioonid ning nende antud niiskus lukustatakse näokreemiga. Kaks korda nädalas nahka kooritakse. Mida niisutatum ja toidetum on nahk, seda vähem nähtavad on vanusega seotud muutused.”

“Kahtlemata on Korea kosmeetika ka soodsam kui mõne high-end-brändi oma, mis üllatavalt võib samuti olla Lõuna-Koreas toodetud. Üks erinevusi on seegi, et pea igal tootel on päikesekaitsefaktor. SPF on naha kaitsmisel ülioluline ning korealannad võtavad seda aspekti väga tõsiselt, sest hindavad oma naha heledust ja läbipaistvust. Seetõttu kohtab ka kosmeetikas arvukalt kirgastava efektiga tooteid, mis aitavad säilitada kumavat, puhast ja laitmatut nahka. Sealjuures ei sisalda kirgastavad vahendid valgendeid, vaid niatsinamiidi, mis on välja töötatud just pigmentatsiooni vähendamiseks ja kaotamiseks.”

Lisaks keskendub Korea kosmeetika naha rahustamisele ja toitmisele, samuti konkreetsete probleemide lahendamisele (pigmentatsioon, punetus, põletik) – seda kõike tehakse kihtkihilise meetodiga. “Korea nahahooldusrituaalid näevad ette astmelist näohooldust, kus iga toode on konkreetse eesmärgiga,” märgib Luhamaa. “Kuna Lõuna-Koreas on ekstreemsed neli aastaaega, peetakse tähtsaks, et nahk oleks alati kaitstud.”

Täispika loo leiad Eesti Naine märtsinumbrist või digi.eestinaine.ee

SAMAL TEEMAL: