Pesed seebiga

Aga kas ka õige seebiga? Kui tunned pärast näopesu, et su nahk on rabe, kuiv ja kiskuv, proovi mõnd ökoseepi, mis rikastatud õlide või meega. Ilmselt lööb su senine näopesija naha pH tasakaalust välja ning on liiga aktiivsete puhastavate osakestega, eemaldades loomuliku rasu, mis nahka niisutab ja kaitseb.

Naudid kuuma dušši

Ilmselt liiga kuuma. Kaua kuuma vee all naudiskledes kaotab nahk oma loomuliku niiskuskihi - see voolab koos veega alla. Vähendades duši all veedetavat aega, ei ole see kasulik mitte ainult veearve, vaid ka naha loomuliku tasakaalu seisukohast. Vesi peaks olema pigem leige ning selle all veedetav aeg mitte pikem kui 5-10 minutit. Ja siis kreemitama!

Limpsid huuli

Kui ole üks õnnelikest, kel näonahaga probleeme pole, siis jahedal ajal huultega ilmselt siiski. Pinguta teadlikult selle nimel, et huuli mitte keelega limpsates niisutada, sest see kuivatab neid aina enam, viies halval juhul tuule ja külmaga lausa lõhenemiseni. Et halvast harjumusest vabaneda, varu endale looduslike koostisosadega huulepalsameid nii käekotti, öökapile kui kontorisahtlisse.

Koorid liialt

Kui me igapäevaselt rõhutame, et koorimine on puhta ja terve naha alustala, siis peame ka meelde tuletama, et küll või küllale liiga ka teha ning üliagar koorimine võib viia kuivuse ning nahakahjustusteni.

Jääd oma murega üksi

Kui tunned, et oled oma kuiva nahaga hädas täitsa, broneeri aeg kosmeetiku juures, kellelt tootenõu ja abi ka saad. Sa ise võid oma naha seisundit ka valesti hinnata, liigses niisutamissoovis liiga agaralt erinevate toodetega ka hoopis koormata. Las ta uurib su nahka millimeeterhaaval ning annab head nõu. Isegi kui sa ei soovi seda igakuiselt teha, on üks käik kindlasti palju abiks - võta seda kui tunnikest konsultatsiooni koos naudinguga.