20. sajandi alguses sündinud küünelakk oligi inspireeritud mootorsõidukitele omasest läikest ning mürkainetele ei pööratud toona tootmises suuremat tähelepanu - ega pöörata kahjuks sageli veel ka tänapäeval.

Paljud tuntud küünelakitootjad kasutavad siiani oma lakkides mitmeid toksiine, millest enamik kiiresti (umbes 6-12 tunniga) läbi küüneplaadi ka vereringesse imbuvad.

Lisage sinna nüüd atsetoon ja lõhnaained, mida leidub küünelakieemaldajates, ning mis põhjustavad samuti peavalusid ja -pööritust; ärritust silmades, kurgus ja nahal; võivad kahjustada närvisüsteemi ning võivad halvimal juhul ka vähki põhjustada. Päris jube, või mis?

Ilmselt tõttad sinagi selle artikli lugemise järel oma küünelakikollektsiooni luubiga uurima. Kui leiad sealt nende ainetega lakke, mida soovid uute vastu vahetada, on meil sulle ka lahendus pakkuda: Zoya. Firma, mille kõik lakid on 10-vabad - see tähendab, et need ei sisalda kümmet toksiini: lisaks eelnimetatud viiele ei leidu üheski neis juba mõnda aega ka nüüd alles ametlikult ohtlikuks tunnistatud trifenüülfosfaati, parabeene, ksüleeni, etüültosüülamiidi ega pliid.

Seesama 1986. aastal loodud firma oli ka esimene maailmas, mis töötas välja kiiresti kuivava pealislaki ning kauapüsiva tööstuslike toksiinidevaba värvilaki, mis oli pöördepunktiks kogu maailma ilutööstusele. Muljetavaldav!

Ja kui kardad, et see kõigevaba vegan-lakibränd on sellisel juhul väikese toonivalikuga, siis eksid – valida on lausa 300 värvi seast, millele igal aastal lisandub maailma moelavadest inspireeritud neli hooajalist kollektsiooni ning erikollektsioone.

Neile aga, kes värvilakki kanda ei soovi, kuid oma küünte tervise pärast ikkagi muretsevad, soovitab Stiil.ee hoopis Zoya Naked Manicure lakki, mis on küünel sõna otseses mõttes nähtamatu. Kui jumestusmaailma superstaarideks on BB- ja CC kreemid, siis Zoya on loonud analoogse toote küüntele - Zoya Naked Manicure sarja, mis hooldab ning ravib probleemseid küüsi ja muudab küünetooni ühtlasemaks ning ilusamaks. See pole suurepärane ainult tagasihoidlikkust, ja samas hoolitsetust ihalevatele naistele, vaid sobib suurepäraselt ka meestele, kel käed kas igapäevaselt või mõnel pidulikul sündmusel rohkem fookuses!