Küünelakid, mis lubavad pikka püsivust, ei tee seda mitte, kui ise neile vastu töötad. Väldi neid vigu ja sa tõesti saavutad maniküüri, mis kestab, ka salongi minemata.

#1 Sa ei pese käsi

Isegi kui su küüned on lakkimata, käiakse need salongis alati üle lakieemaldi või puhastajaga immutatud vatipadjaga. Miks? Sest su küüntel on loomulike õlide kiht, mis võib segada laki haakuvust küünepinnaga. Pärast seda tuleks käed omakorda pesta vee ja kerge seebiga, eriti, kui oled eelnevalt kasutanud veel küüneõli, ning hoolikalt kuivatada, et ka küünenaha äärtes tilgakestki vett poleks.

#2 Viilid saagivalt

Kui käitud viiliga, nagu saega, käitub see omakorda su küüntega, nagu saag puuga: murrab need. Küüsi tuleks alati viilida rahulikult vaid ühes suunas - äärtepoolt küünetipu suunas ning ideaalis võiks hoida viili 45-kraadise nurga all, et mitte sirgelt viilides neid kihistuma ise panna. Just see võibki olla sageli põhjuseks, miks lakikiht lausa koos küüne mõne kihiga otsast eemaldub ja su küüned hapramaks ja narmendavaks muudab.

#3 Ei poleeri

Kui sa ei kasuta küünepoleeri, kogunevad rasuosakesed kiiremini küüneplaadile tagasi ning võivad viia laki murenemiseni või mahakoorumiseni. See ühtlustab küünepinda ning loob ideaalse pinnase laki pealekandmiseks. Selleks sobib tavaline poleerplokk, mille leiad igast ilukauplusest ning isegi suuremast toidupoest.

#4 Loobud aluslakist

Sa võid seda küll iseenesestmõistetavalt võtta, ent on palju naisi, kes selle etapi vahele jätavad kiirustades. Ära ole üks neist, palun! Lisaks sellele, et aluslakk lihtsustab mahavõtmist ning takistab värvilaki osakeste imendumist oma küüneplaadi pooridesse, aitavad paljud aluslakid küünte seisukorda parandada ning täita mikropraokesed su küüntel ühtlasemaks värvilaki pealekandmiseks.

#5 Ära kuhja

Suur lärakas lakki võib tunduda sobiv kogus paksu ja katva lakikihi saamiseks, eriti suure küüneplaadi puhul, ent tegelikult kasutab suur protsent naisi liiga paksu lakikihti ning teeb liiga palju tõmbeid. Kuidas seda muuta? Õige kogus lakki on selline, mis võimaldab teha täpselt kolm tõmmet: ühe küüneplaadi keskele, teise sellest keskjoonest vasakule ning kolmanda paremale. Korda õhukeste kihtidena, kuni saavutad soovitud katvuse.

#6 Loobud pealislakist

Mõistame, et on hetki, mil on kiire, ent siis ka ei tohiks sa pealislakist loobuda. Värvilakk püsib palju vähem aega, kui ei ole kaetud, vaid vastuvõtlik kõigele, mida su käed kogevad järgnevatel päevadel. Kui oled pidev kiirustaja, nagu kiirkuivatav pealislakk, mis hoopis sinuga koostööd teeb ja veel kiiremini kuivada aitab ning samas värvi kaitseb.

#7 Ei kaitse küüneotsi

Sama oluline kui on õige viilimine kihistumise vältimiseks, on ka küüneotste topeltkaitse: just tipud on need, kust su küüned on erinevatel põhjustel hapraimad ning ka värv kipub sealt esimesena kuluma või pudenema hakkama. Selle vältimiseks võid sa pärast pealislaki pealekandmist teha veel ühe nähtamatu mõttelise prantsuse maniküüriliku ristitõmbe pealislakiga, et tagada topeltkaitse oma küüneotstele.

#8 Usud müüte

Vee alla sõrmede panemine ei kiirenda kuivamist kuidagi. Kaasa ei aita ka küüntele puhumine või käte lehvitamine, sest küünelakid tegelikkuses ei kuiva nagu vesi õhu käes vaid tahenevad ajaga. Ainus, mis aitab tõesti kiiremini kuivada on spetsiaalne lakk või spray, mis tehnoloogiliselt loodud kuivamise keemilistele protsessidele kaasaaitamiseks.

Mitmes veas end süüdi tunnistad?