MINERAALID
...kosutavad juuksekiude, sidudes neisse elutähtsat niiskust. Nad tugevdavad ja loovad siidise sileduse, kuid ei ladestu juustesse. Mineraalide perekonda kuuluvad näiteks kaltsium ja magneesium.

PROTEIINID
...tungivad juuksekiu südamesse ning viivad sinna toitaineid. Samal ajal kaitsevad ja siluvad nad juuste väliskihti, parandavad ja tugevdavad kahjustunud juukseid ning ennetavad katkisi otsi. Proteiinide seast tuntuim on kindlasti keratiin.

ENSÜÜMID
...ergutavad iga keemilist reaktsiooni, mis kehas toimub, ning lõhustavad toitaineid sellisesse vormi, mida keha vastu võtab. Kui me vanemaks saame, väheneb ensüümide arv organismis, mistõttu väheneb ka peanaha ja juuste võime toitaineid omastada.

LIPIIDID
...on lai mõiste, mille alla kuuluvad nt rasvhapped, vahad, steroidid jmt. Rasvhapped taastavad juuste loomulikke siduvaid toitaineid, mis hoiavad koos juuste struktuuri ja tugevdavad neid. Juuksehoolduses kasutatakse ka tseramiide.

AMINOHAPPED
...on ehituslikud valguelemendid, mida läheb vaja organismi kasvuks, taastumiseks ja tugevnemiseks ning mitmesuguste hormoonide, antikehade ja ensüümide tootmiseks.

Kõlava nimega hooldustoodetest pole aga kasu, kui sa ei hoolitse juuste eest õigesti. Juuksurid Aili Peetersoo ja Inge Mitt soovitavad:
⊕Tee selgeks, mida su juuksed tegelikult vajavad – kas kohevust või silumist? Või on sul hoopis mõni peanahaprobleem? Korraga saab käsitleda vaid ühte probleemi. Näiteks kui ravid kõõma, ära kasuta värvitud juustele mõeldud šampoone, sest tulemus võib kannatada.
⊕ Vali tooted lähtuvalt enda elustiilist. Kiire elutempo ja tihe trennigraafik nõuavad sagedast peapesu ja igapäevaseks kasutamiseks mõeldud šampoone. Valede toodetega võid juukseid hoopis rikkuda. Näiteks kui pesed juukseid iga päev rasustele juustele mõeldud šampooniga, võib tekkida märksa ägedam rasueritus.
⊕Kui käid tihti basseinis ujumas, kasuta 1–2 korda nädalas sügavpuhastavat šampooni. See aitab juustest välja saada kloori, mis muudab juuksed kuivaks, raskesti töödeldavaks ja hapraks.
⊕Eira müüti, et mida rohkem šampoon vahutab, seda paremini see peseb. Puhtaks saamine sõltub toimeainetest ja efektiivsusest, mitte vahutamise astmest.
⊕Ära šampooni ja palsami kogustega üle pinguta. Umbes ühekroonise mündi suurusest kogusest piisab juuste pesemiseks või hooldamiseks täielikult.
⊕ Järgi salongisarju kasutades juuksuri soovitusi. Rohkem toimeaineid sisaldavaid šampoone kulub vähem vaid siis, kui kannad neid juustele teadlikult vähe.
⊕ Pese juukseid kaks korda. Esimene kord peseb maha suurema mustuse, rasu ja viimistlustooted, teisel korral saavad juuksed täielikult puhtaks.
⊕Ära asenda palsamit juuksemaskiga. Palsam pigem kinnitab juuksekarva ja muudab selle siledamaks, mask aga niisutab juukseid sügavuti.
⊕ Kanna palsamit rätikukuivadesse juustesse ja lase selle toimeainetel 2–3 minutit mõjuda.
⊕Juuksemaske kasuta võimaluse korral saunas. Aseta kindlasti pähe märg rätik – vee aurustumine ja saunasoojus aitavad maskil veelgi paremini mõjuda.
⊕ Enne fööniga kuivatamist kanna juustele kindlasti kuumakaitseomadustega hooldustoodet.
⊕ Kuivata enne kammimist juukseid kergelt fööniga, sest kuivades muutuvad juuksed libedamaks ning nii ei lõhu sa kammides juuksekarva struktuuri.

Allikas: Anne & Stiil arhiiv