Taimsete õlide eesmärk on pakkuda sügavuti niisutavat ja toitvat hooldust, et nahk püsiks sile ja särav. Loetleme populaarseimad koos nende omadustega.

Külmpressitud kanepiseemneõli sisaldab rasvhappeid, mis mõjuvad rahustavalt ja niisutavalt. Aprikoosiseemneõli lisab jumele sära ja hooldab nahka. Viinamarjaseemneõli sisaldab väärtuslikku E-vitamiini, mis süstib nahka elujõudu, pehmust ja aitab võidelda vabade radikaalidega. Sama vitamiini leidub ka maapähkliõlis, mida kasutatakse näiteks toodete tiheduse täiustamiseks. Kindlasti tead, et kookosõlil on tohutult kasutusvõimalusi. See pakub nahale niisutust ja juustele toitu.

Koduse kehakoorija valmistamiseks sega kookosõliga suhkur või meresool. Võid seda kasutada ka meigieemaldi asemel ning nahka niisutava ja rahustava komponendina vannivees. Muide, ka Gwyneth Paltrow on tuntud kookosõlifänn, kes kasutab seda ka suu loputamiseks. Hoia kookosõli 20 minutit suus ning tulemuseks on säravvalged hambad ja hea suuhügieen.

Ka jojoobiõli on efektiivne meigieemaldi ja niisutaja. Samuti asendab see hästi öökreemi, kuna õli reguleerib naha rasueritust. Kasulikke omadusi on ka toitval takjaseemneõlil, niisutaval ja siluval värvohakaõlil, antiseptilisel eukalüpti- ja nelgiõlil, kõõmavastasel kadakaõlil, naha ebatäiusi (näiteks ekseemi) leevendaval manukaõlil, naha kaitsevõimet tugevdaval avokaadoõlil ning siluval magusmandliõlil.

Ohoo!

Juuksehoolduses kasutatakse tihti tugevdavat peedi­ juureekstrakti, mis sisaldub ka mõnedes juuksevärvides. Kaseleheekstrakt on efektiivne jume ja haavade parandaja.

Ka lilled võivad olla väärtuslikud iluloojad. Saialilleõieekstraktil on põletikuvastane toime. Rukkililleekstrakt on kasulik juuksehoolduses, tugevdades juuksestruktuuri. Päevalilleseem­neõli niisutab sügavuti.

Mesilasema toitepiim on aga segu eri lilleõite nektaritest, suhkrutest ja proteiinidest, toites nahka rohkete vitamiinide ja mineraalidega.

Millist õli neist vajab sinu nahk sõltuvalt nahatüübist? Sellest saad lugeda Anne & Stiili oktoobrinumbriga kaasasolevast Loodusliku ilu erinumbrist!

Tekst: Kairit Kütt