Et osata inimeste nägudest nende iseloomu lugeda, tuleb esmalt õppida erinevaid näojooni ära tundma. Paljud ei oska mälu järgi isegi iseenda nägu joonistada. Kas tead, mitu joont on sinu otsaesisel? Kas sinu silmade vahe on võrreldes su sõpradega suurem või väiksem? Kui suur on vahe sinu silmade ja kulmude vahel? Üllatavalt paljud inimesed neid vastuseid ei tea. Nägude lugemine pole nii lihtne kui kehakeele lugemine ja vajab veidi rohkem pingutust.

Toome sinuni katkendi Naistelehe loost!

Laup

Otsaesise kujust on võimalik välja lugeda, kuidas inimene mõtleb, see ei tähenda aga tingimata intelligentsust. Laupa vaadatakse külje pealt ning tehakse vahet kolmel tüüpilisel kujul: sirge, ümar ja laineline.

Sirge laubaga inimene on progressiivne mõtleja – ta ei suuda minna punktist A punkti C enne, kui on selgeks mõelnud punkti B. Tal võivad olla aeglasemad refleksid, kuid see ei tähenda, et ta on rumal. Samuti on sellisel inimesel raskusi pinge all toime tulemisega, sest progressiivne mõtlemine nõuab aega.

Lainelise laubaga inimene teeb järeldusi juba enne, kui sina oma lausega lõpule jõuad. Tihti kipub hoopis tema sinu lauseid lõpetama ja võimalusel neid ka alustama, sest on juba oma peas selgeks mõelnud, kuidas sa tõenäoliselt mõtled. Sel inimesel kipub igav hakkama, kui ta räägib inimesega, kellel on sirge laup, sest nende mõtlemise kiirus on täiesti erinev. Sellise otsaesisega on tihti kuulsad jalg- ja korvpallurid, neil on väga kiired refleksid.

Ümara otsaesisega inimene on väga loov. Talle ei meeldi reeglid ega matemaatika, see-eest sobivad eneseväljenduse ja kunstiga seotud valdkonnad. Kui sellise inimese laup ulatub kõrgemale tavalisest juuksepiirist, võib tegemist olla lausa geeniusega. Temal on parim lahendus ükskõik millisele probleemile.

Kulmude ja silmade vahe

Suurema kulmude ja silmade vahega inimene kipub olema asjade suhtes äraootaval seisukohal. Ta ei kiirusta. Näiteks võib ta läbi käia kõik poed ja tulla alles nädal hiljem tagasi, et midagi ära osta. Ta võib kalduda introvertsusele, sellisel inimesel võib kuluda aega, et võõraga harjuda ja teda usaldama hakata.

Väiksema kulmude ja silmade vahega inimene on see, kes asjad ära teeb. Poodides on ta müüjate lemmik, sest ostab kohe, kahtlemata. Ta ei suuda ära oodata, millal saab midagi uut proovida. Kui ta on otsustanud järgmisel päeval midagi ägedat teha, võib selline inimene isegi une kaotada – ta lihtsalt ei jõua ära oodata, millal põnev hetk saabub.

Huuled

Lopsakad huuled näitavad, et inimene on väga jutukas. Talle meeldib rääkida ja kuulajate puudumine võib tema jaoks ärritav olla. Tänaval teed küsides vali just lopsakate huultega inimene, sest tema räägib ära kõik vajalikud detailid.

Kitsaste huultega inimesed kipuvad olema vähem jutukad. Nad ei avalda oma eraelu detaile kõrvalistele isikutele ja on suutelised pikki aastaid saladust hoidma. Neile ei meeldi seiklused ja nad kalduvad pigem ettevaatlikkusele.