Insider pöördus nahaarst Marisa Garshicki poole, uurimaks, kuidas neid vältida saaks.

"Sissekasvanud karvad on karvad, mis keerduvad naha sisse ja alla, selle asemel, et välja kasvada, selgitab ta. "Seda juhtub sagedamini inimestel, kelle karvad on krussis või karmima tekstuuriga," teab ta oma kogemusest, ent nendib, et kaitstud pole nende eest tegelikult keegi. Kõige sagedamini esineb neid habeme- ning häbemepiirkonnas.

Parim lahendus nende vastu: lõpeta raseerimine!

See ei pruugi olla su unistustelahendus, ent see aitab sissekasvamise vastu.

"Raseerides tekitad sa karvale terava lõikepinna, mis tähendab, et karvaots saab nahapinda tungida ja kui see veel keerdub, ongi tulemuseks sissekasvanud karv," selgitab kogenud arst.


Garshick ei soovita ka nahale traumeerivat vahatamist. Selle asemel võiks proovida hoopis keemilisi karvaeemaldusmeetodeid või lasereemaldust, mis karvale teravat lõikejoont ja seega ka sissekasvanud karvu ei tekita.

Proovi: muuda raseerimistehnikat!

Kui sa ei suuda raseerimisest loobuda, muuda tehnikat.

Pese raseeritav piirkond mitteabrasiivse pehme seebiga. See aitab karva pehmendada enne alustamist. Järgmiseks veendu, et kasutad niisutavat dušigeeli või raseerimisvahtu, et raseerimine oleks maksimaalselt sujuv.

"Mis veel raseerimisse puutub, siis veendu, et kasutaksid teravat žiletti ning vaheta terasid iga paari raseerimise järel. Ja raseeri alati karvakasvu suunas, mitte selle vastu. Vastu karvakasvu raseerides, sest muidu tekkib terav lõikepind eriti naha lähedale ja suunab karva pigem sissekasvama."

Samamoodi nagu sissekasvanud karvad tekkivad, need ka kaovad. Kui sul on aga mõni eriti jonnakas, mis ära minema ei kipu või samasse kohta aina tagasi ilmub, leia nahaarst, kes selle turvaliselt eemaldab - kodune sügavalt sissekasvanud karva eemaldus võib viia põletike ja armideni, mida sa ju ei soovi!