Pinge jätta oma nägu meigivabaks tuleb kõikjalt, alates internetimaailmast, muusikapaladest kui ka staaridest. Lauljatar Alicia Keys otsustas avalikkuse ees käia vaid ilma meigita, pälvides sellega palju positiivset vastukaja. Seega tundub, et jumestus võib mõnel juhul isegi petlik olla. Just seetõttu tundis ajakirjanik, et kui ta ei suuda romantilises olukorras end meigivabalt mugavalt tunda, kukub ta enesearmastuses täielikult läbi.

Kui minna aga tagasi selle kohtingu juurde, siis otsustas Kristina otsust jumestustarvikud kõrvale jätta veidi põhjalikumalt uurida ja viis oma Instagrami kontol läbi uuringu. 205st vastajast 69 % sõnasid, et nad ei ole mitte kunagi esimesele kohtingule ilma meigita läinud. 31 % aga andis teada, et nemad on. Järgmiseks otsustas naine küsida jaatava vastuse andnud naiste käest nende arvamust sellise uudse lähenemise osas ilustandarditele ja esmamuljetele.

Kate, 25

Ma olen varasemalt mitmetel kohtingutel ilma meigita käinud, kuid see oli eriline, kuna tegemist oli just esmakohtinguga. See juhtus kusjuures täiesti kogemata. Pakkisin tööle väikese jumestustarvikuid täis koti kaasa, et vahetult enne kohtingut õrn jumestus teha. Selle asemel tuli tööl aga ette midagi ootamatut ning mul ei olnud aega isegi korraks jumestustooteid kasutada enne kui kohtingule tormama pidin. Ma olin hiljaks jäämise pärast niivõrd mures, et ma ei pannud enne baari jõudmist oma „paljast“ nägu tähelegi.

Kui ma kohale jõudsin, siis kaalusin tõsiselt enne noormehega tutvuse tegemist tualettruumi meikima minemist. Sel hetkel aga mõtlesin: „mis siis ikka“ ja otsustasin seekord panustada vaid oma isiksusele ja rõivavalikule. Minu kaaslane ei tõmmanud minu meigivabale näole kordagi tähelepanu ning meil oli ülimalt lõbus – meil oli väga palju põnevaid jututeemasid ning külastasime mitmeid (ka väga tugevalt valgustatud) baare.

Mulle meeldib naturaalne välimus ja seda eriti suhte varases staadiumis, kuna see aitab juba iseendale meelde tuletada, et alati ei pea kellelegi meeldimiseks meeletult pingutama. Tegelikult ongi just olulisem olla just loomulik sina. Minu loomulik mina aga ei kasutagi kuigi palju jumestust.

Lõppude lõpuks on inimestel lubatud omada eelistusi. Oluline on aga mitte idealiseerida veatut ilu, kuna seda lihtsalt pole olemas.

Domenika, 28

Ma kannan jumestust peaaegu iga päev. Ma ei tundnud oma tulevast kohtingukaaslast, olime vaid veidi sõnumeid vahetanud ning otsustasime kokku saada. Meil oli küll ühiseid sõpru, kuid polnud kunagi kohtunud. Oli suvi, ma olin päevitunud ning tundsin, et mu nahk särab loomulikult. Väljas oli ka väga kuum ning ma ei tundnud, et peaksin end jumestama. Võib-olla olin ka veidi laisk. Mõtlesin: „Kui kõik peaks hästi minema, näeb ta mind varem või hiljem ka meigita.“

Tundsin end tegelikult väga hästi. Meil oli hea klapp ja olime niivõrd oma jutu sees, et ma isegi ei mäleta või ei pannud tähele, kas ta minu meigivaba nägu vaatas. Sel päeval ei tundunud, et ta oleks sellele pikemalt mõelnud, kuid kui oleme sellest hiljem rääkinud, on ta alati öelnud, et oli üllatunud kui mind täiesti meigivabalt nägi. See tekitas temas tunde, et ma tõepoolest ei püüdnud kõigest väest talle meeldida ja olin lihtsalt mina ise. Veidral kombel tekitas see kaaslases tunde, et hoopis tema peaks hoopis rohkem pingutama. Liigume ajas kaks aastat edasi – me abiellusime selle aasta aprillis.

Minu arvates ei kanna naised jumestust meeste pärast ega vaja selles osas nende heakskiitu. Kannan jumestust enda pärast, kuna see tekitab minus hea tunde pärvadel, mil vajan veidi lisaturgutust ja-enesekindlust.

Sara, 24

Mida aeg edasi, seda vähem jumestust ma kannan. Varem tegin iga päev täismeigi, kuid viimastel aastatel on see muutunud minimaalseks. Minu ripsmetušid kuivavad enne ära kui need lõpuni kasutan. Ma ei tundnud oma kohtingukaaslast varem. Me olime ühe korra baaris kohtunud – ma olin ka siis meigivaba – ja meie esimene kohting leidis aset ühel õhtul pärast tööd kõige lihtsamas pubis. Ma tahtsin end lihtsalt mugavalt tunda. Kandsin isegi trennipükse, kuigi ma polnud sel päeval kaugeltki jõusaali jõudnud. Arvan, et tundsin end lihtsalt väga enesekindlalt ja mul polnud vaja midagi tõestada. Ta märkas seda kindlasti ja hiljem ka kommenteeris minu vaba välimust. See andis mulle veelgi rohkem jõudu juurde. Teeksin seda kindlasti uuesti. Enesekindlus on hea tunne nii meigiga kui ilma ning eriti teadmine, et selle kandmine on valikuvabadus. Pärast seda kui olin aastaid iga päev täismeigi teinud, ei olnud see ühel hetkel minu jaoks enam lõbus ja ma lihtsalt lõpetasin. Nüüd mängin meigiga vaid siis kui see jälle lõbus tundub.

Julia, 25

Vestlesime teineteisega läbi Tinderi kahe nädala jooksul. Ühel päeval saatis ta mulle sõnumi, et läheb järgmisel päeval reisile ja tal on vaid praegu vaba õhtu. Ma olin juba tööl ja ei tundnud vähimatki soovi selle jaoks eraldi jumestustooteid soetama minna. Olin kogu järgneva päeva ärevil. Iga kord kui peeglisse vaatasin, soovisin, et oleksin see tüdruk, kes endaga alati kosmeetikakotti kaasas kannab! Sellegipoolest läheksin iga kell uuesti meigivabalt kohtingule. Kui ta ka märkas, et ma ei kanna meiki, ei pööranud ta sellele vähimatki tähelepanu.

Mary Kay, 24

Kannan regulaarselt väga vähe või mitte üldse jumestust. Igapäevaselt on minu nägu täielikult puhas. Haaran jumestustoodete järele vaid erilistel puhkudel ning siis meeldib mulle tunda end eriliselt huulepulga ja silmalaineriga. Ma vaevu tundsin inimesi, kellega kohtingutel käisin. Enamikega neist kohtusime veebis ja olime rääkinud väga vähe. Mida vähem neid tundsin, seda vähem motiveeritud olin kandma jumestust.

Meigivaba nägu on minu jaoks ka igapäevane nähtus. Kui see minu potentsiaalsetele kaastastele ei sobi, siis ei sobi nemad mulle. Ma tunnen end ilma meigita mugavalt. Minu nägu on vaba ning ma ei pea mõtlema, kas midagi on laiali läinud või hajunud.

Ma ei mäleta, eks keegi vastassoo esindaja oleks kunagi minu meigivabadust kommenteerinud. Kusjuures, nad ei maini midagi ka siis, kui jumestust kannan. Väljaarvatud muidugi juhul, kui sellele konkreetselt ise tähelepanu juhin. Ma ei tunne vajadust kanda jumestust, kui see isegi mingisugust reaktsiooni endaga kaasa ei too.

Noelle, 30

Ma pole kunagi olnud suurem asi jumestaja, kuna ma pole kunagi sellega tõeliseks eksperdiks saanud. Ma pole end kunagi ka oma näonaha osas ebakindlalt tundnud. Seega ei tulnud mulle pähegi teha kohtingu jaoks midagi enamat. Loomulikult olin enne kohtingut närvis, aga see polnud kaugeltki seotud meigivaba näoga. Nüüd oleme kohtingukaaslasega abielus ja koos juba 10 aastat.

Hiljem tunnistas ta, et märkas küll minu klaari nägi. Tema sõnul oli selline ausus värskendav ja atraktiivne. Ta oli mõelnud: „Vau, ta ei ole nagu teised tüdrukud, ta on ilma meigita nii kaunis.“

Päeva lõpuks tuleb jumestus alati nagunii maha! Miks mitte ka Eestis seda rohkem proovida!

Allikas: Elle.com