Sel hooajal on Kaire käe all muutumas igal nädalal veel tuttavamaks näoks Marta Laan (sel korral Beebilõust) ning Daniel Levi Viinalass (sel korral Julie Andrews) - ühe puhul tuli Kairel võluda naisest mees ja teisel juhul mehest naine. Uurime veidi, milliseid oskuseid ja vahendeid see kõik nõuab ning kuidas käib.

Tekst: Merje Merdik

Alustame algusest: mis vahe on meikaril ja grimeerijal?
Grimm võimaldab muuta karakterit - meest naiseks, naist meheks, loomaks või vanainimeseks - kelleks iganes. Meikaril ja grimeerijal on ennekõike ka oskuste vahe: grimeerijad on need, kes töötavad ka parukate, karvade, juuste, tätoveeringute, nahatooni ja kõige muuga, mis käib karakteri loomise juurde. Ise lõikame parukad, valmistame ette ja käime, otsime vahendid.

Sel korral oli Beebilõusta tätoveeringute tegemisel abiks ka Britt Ressar. - toim.

Räägi palun sellest eeltööst veidi lähemalt.
Mul on Marta ja Danieli pilt arvutis ja hakkan otsima kõrvale kehastatava karakteri pilte, et tabada nüansse ja edasi hakkan otsima juba vahendeid, millega seda saavutada.

Lähen parukapoodi, valin, millisest saab teha vajalikku. See ongi meie töö. Vahel on vaja läbi käia lisaks Tradehouse'ile ka kõik teatrid, uurida teatri grimeerijatelt ja siis nemad saadavad pilte kirjeldusele vastavast ja nii leiame lõpuks sobivaima. See on suur töö enne saadet ja iga grimeerija tegelebki oma kahe artistiga terve hooaja vältel.

Kas grimmi osas erineb liikuv etteaste ja tasaselt istuv etteaste? Kas midagi tehakse rohkem või vähem?
Marta puhul täna näiteks ei erineks. Vahel oleneb küll, palju siis peita ja kui kõvasti kinnitada, aga näiteks parukat ei ole võimalik nõrgemalt kuidagi kinnitada: see käib samamoodi nii  istuvaks kui liikuvaks etteasteks. Liikumisega kaasneb lihtsalt see, et inimene higistab rohkem ja paljud lisad hakkavad kergemini siis lahti lööma kuumas ja prožektorite all. Selliste grimmide puhul on vaja enam jälgida jooksvalt ka saate ajal artisti välimust ja seda, et ühegi kaameranurga all midagi ebavajalikku ei ilmneks.

Kui saabuva Halloweeni eel sooviks keegi end totaalselt muuta mõneks stiilipeoks, siis kuhu ta pöörduma peaks?
Tutvuste kaudu on lihtsaim. Salajast grimeerijate koondlehte ei ole. Mõnel on Facebookis ka oma leht.

Palju üks grimm maksab?
See oleneb nii paljudest asjadest. Seda on võimatu öelda. Hinda mõjutavad paljud faktorid: parukad, silikoonlisad ja näiteks see, kas on vaja kipsvorm võtta ja hakata näokuju muutma.

Kui palun Kairel umbkaudu hinnata, palju maksab minust Donald Trumpi tegemine, ennustab ta, et lihtsama versiooni peale kuluks 100-200 eurot. - toim.

Kas on näiteks Marta puhul mõni artist, keda kardad, et pead temast tegema hakkama?
Selliseid hirme pole, aga üldiselt on raske siis, kui artisti luustik ja näo kuju ei ühti tehtava karakteriga. Kui nägu ei toeta üldse karakterit, on keeruline. Silikoonlisadega, millega saab väga palju muuta, me siin ei ole teinud, sest aega selleks ei ole, sest need oleks 3-5-tunnised grimmid, siin on aega iga artisti kohta 2 tundi.

Palju vahenedid kulub grimmi tegemiseks?
See ei ole mõõdetav, sest on nii erinev: ma ei oska öelda ei lakipudelites ega liimi kogustes. See on hoomamatu suurus, mis võib igal hooajal väga erinev olla.

Mille pärast sina saate ajal enim muretsed?
Väga ei muretsegi, lihtsalt palavas stuudios kipuvad prožektorite all paljud lisad pea küljest lahti lööma, aga kuna tean juba seda kõike ette, teen ennetavalt tööd selleks, et midagi ei juhtuks.

Aga kas on siiski midagi juhtunud?
On ikka asju, millele pean vahel läbi sõrmede veidi vaatama, aga välja ma neid ei tooks, sest tegelikult polegi teised ilmselt aru saanud.

Kus sa töötad siis, kui "Su nägu kõlab tuttavalt" saateid ei ole?
Olen vabakutseline  - töötasin varem ka teatris, ent tänaseks teen projektipõhiselt kõike: reklaamid, filmid, tele.

Kus seda kõike õppida saab?
Grimmikoolis. (Huvi korral uuri SIIT - toim.)

Vaata galeriist, milline on Kaire töökas päev grimmitoas!