Stiil.ee käis 4. saate eel grimmiruumis uurimas, kuidas kohtunike soengud sünnivad ja kes need look'id valib. Lisaks paljastab Karel sellegi, milline üks ideaalne juukselakk on.

Tekst: Merje Merdik

Mida sa saate eel kohtunike juustega tegema pead?
Näiteks Tanja ise ütleb mulle, mis stiili tema täna tahab, Karolin Kuusik vaatab riided ja muud detailid üle ja siis sobitame stiililiselt kõik asjad kokku.

Sinu käe alt käib läbi palju tuntud inimesi: on nad enamasti sellised, et teavad, mida tahavad või tulevad ja ütlevad lihtsalt, et tee mind ilusaks?
Enamasti teavad nad, mida tahavad. Ja mina tean enam-vähem täpselt, kui olen aastaid kellegagi töötanud, et kus külje all ja kuidas nende seitel peab olema, kas tukk näo ees või küljel, kas lohakas look või silutud.

Mis erinevus on igapäevasel salongitööl ja teletööl?
Siin pean enam arvesse võtma, kust kaamera võtab ja kuidas valgus langeb. Pean arvestama, et näha võivad olla turritavad väikesed karvad pealael prožektorite tõttu, lakki kulub rohkem. Salongitöös ei tee ma igapäevaselt glamuuri. Siin on vahelduseks nii hea seda teha.

Hea koht eksperimenteerida ka uute vahenditega?
Telesaadetes ei hakka ma ka kunagi katsetama uusi vahendeid: siin on vaja asju, mis töötavad, salongis saan katsetada ühe kliendi peal üht, teise peal teist.

Mis on suurimad kuluartiklid sinu töölaual?
Minu puhul on see kindlasti lakk! Mõni teine juuksur ehk räägiks midagi muud, aga mina lihtsalt armastan lakki! Suurtes-suurtes kogustes.

Milline on siis üks õige juukselakk?
Värvitu, lõhnatu, kuiv ja tugev. Nii tugev, et paneb juuksed vajadusel püsti, aga nii õrn, et kui võtad harja ja kammid kaks korda, siis see lakk on läinud.

Mille järgi tooteid valid? On sul lemmikfirmad?
Kuidas kunagi. Praegu on mul Balmaini lakid ja tooted, mis on väga head.

Kuna Kareli töölaud on täis erinevaid masinaid, palume mõningaid neist ka tutvustada ja seletada, miks neid nii palju on.
Tanjal oli eelmine nädal näiteks afrosoeng - selleks on mul hästi hästi peenikesed lokitangid.

Siis on siin põhja krepitangid, kui on vaja kiiresti anda volüümi lühematele juustele.

Siis on veel lokitangid erinevad, vastavalt kui suurt ja glamuurset lokki sa tahad ja siis on veel erinevad sirgendavad harjad ja muu.

Kas vana kooli tupeerimine on surnud?
Ei, aga selle püsivuseks on hea teha krepid ja siis kuivšampooni või spetsiaalse puudriga alles tupeerida.

Nägin hiljuti videot, kus meeste pikkadesse juustesse tehakse punutisi, kas see võiks olla mingi trend, mida jälgida ja meie tänavatele ka peagi oodata?
Ma loodan, et see oli huumor.

Kuna Karelil jääb vahel ka mõni hetk vabaks, aitab ta meeleldi ka taustatantsijate juukseid korda seada.