Staar tõdest Yahoo Lifestyle'ile antud intervjuus, et tema tütar vaatab pidevalt meigiõpetusi ja kuigi neil on "meik vaid kodus" reegel, siis vahel püüab tütar siiski välja hiilida jumestusega, mis tema eale kohane pole. "Vahel, kui nad isaga välja lähevad, kohtume hiljem ja siis ma saan üllatuse osaliseks," tõdeb ta, et kaasa Joel Madden ilmselt nii tähelepanelikult tütart üle ei vaata ja nii saabki väike printsess issiga välja minnes vallatleda veidi.

Richie enda meeldivad lapsepõlvemälestused seostuvad ema meigiga mängimisega, nii et hea meelega laseb ta sellel traditsioonil edasi kanduda uuele põlvkonnale. "See on tõeliselt lõbus tema jaoks," kiidab ta tütre hobi. Ta usub ka, et kui kosmeetikast ei tehta lapse jaoks keelatud vilja, ei lasku tütar ekstreemustesse ega hakka mässama teismelisena. "Minu ema lubas mul alati mängida oma kosmeetikaga, nii et ma ei tundnud, et pean hulluks sel teemal noorena minema," selgitab ta.

Kuigi Richie ise naudib võimalust vahel end tõeliselt lille lüüa, jääb ta igapäevaselt väga tagasihoidlikuks. Peoõhtuks linnas värvib ta silmad eriti dramaatiliseks ja valib nude-toonis huulepulga, ent emaks olles ja igapäevaasju ajades piirdub tema meigivalik silmaaluste peitekreemi ning ripsmetušiga. Ka nahahoolduses on ta minimalistlik: "Mulle tundub, et mida vähema ma teen, seda parem. Ma söön tervislikult ja lasen oma nahal hingata. Mul on tundlik nahk, nii et ma ei kasuta palju jumestuskreemi. Aga naudin väga vahetevahel maskitamist."

Siiski on tal pidupäevadeks trikk varrukas, mille ta sõbralt meigikunstnikult napsas: "Ma kuumutan fööniga oma ripsmekoolutajat, sest nii püsvad ripsmed kaunis kaares kogu päeva. Mul on pikad ripsmed, aga need kasvavad otse - selle nipiga püsivad need aga kauem koolutatud."

Tema soovitus on kasutada õrna kuumust ja enne vastu kätt koolutaja soojust testida, sest isegi olles ise seda aastaid juba teinud, tõdeb ta, et vahel lähevad need nii kuumaks, et kui vastu ripsmeid panna, on oht need ära kõrvetada."

Hiljuti 36-aastaseks saanud staar tõdeb, et ta hindab pigem iga erinevat eluaastat ja ei pelga vananemist ega vanuse lisandumist: "Ma ei saa midagi teha, et oma vanust muuta. Ma ei püüa jääda nooreks. Ma ei taha isegi teha sama asja jälle ja jälle ja hindan väga iga uut aastanumbrit ja seiklusi, mida see kaasa toob. Tunnen ka, et tunnen iseend iga aastaga veidi rohkem ja mulle meeldib see. Mulle meeldib olla 30ndates ja naudin seda."