Tekst: Elis Niils/Naisteleht

Lokkis juuste hooldusnipid

- Leia juuksur, kellel on lokkis kiharate lõikamise kogemus ja tunneks nende eripära. Krussis juuksed hoiavad hoopis teistmoodi kui sirged. Juba pikkuse vahe kuivade ja märgade kiharate vahel on muljet avaldav.

- Lokkis juuksed on üks õrnemaid juuksetüüpe, seega tuleks neid kammida hellalt. Hari on nende suurim vaenlane, sest muudab juuksed kahuseks ja lõhub neid. Pusad tuleks lahti kammida laiade piidega kammiga. Alusta kammimist alati alt, nii võid olla kindel, et ei teki pusasid ja toiming ei lõhu juukseid.

- Ära unusta kasutada spetsiaalselt lokkis juustele mõeldud vahendeid, mis toovad esile kiharate tekstuuri ja niisutavad neid.

- Igapäevane duši all käimine võib küll kuuluda sinu rutiini, kuid juukseid nii tihti pesta ei tohiks. Pese lokkis juukseid umbes kaks korda nädalas. Šampooni liiga tihe kasutamine viib kiharatest välja loomuliku niiskuse ja lokid muutuvad kuivaks ning hapraks.

Tee ise niisutav mask:

1 muna
2 sl majoneesi
1 sl oliiviõli
1 sl mett

Sega komponendid hoolikalt omavahel. Kanna mask ühtlaselt niisketesse juustesse. Kata pea vannimütsi või rätikuga ja lase maskil 30 minutit mõjuda. Pese juuksed šampooni ja palsamiga. Parima tulemuse saamiseks kasuta maski kord nädalas. Pikkade kiharate puhul lisa komponente topelt.

Kuidas endale lokke saada?

• Lõika juuksed lühikeseks ja lase loomulikult kuivada. Enamikul meist kaarduvad juuksed kergelt, kuid kiharate raskus vajutab need sirgeks.
• Keera juuksed üleöö krunni või maga patsidega. Enne magaminekut kanna juustesse veidi soenguvahtu.
• Rullita ja tangita vaid pealmisi juuksesalke ning kinnita lakiga. Nii ei vaju need nii kiiresti välja ja saad endale lendlevad lokid.

Rohkem lokipeade käske, keelde ja soovitusi leiad värskest Naistelehest!