Tekst: Karolin Kuusik

Eesmärk: loomulikud ripsmed
Kui soovid, et keegi ei saaks aru, et oled ripsmeid värvinud, siis võta appi ripsmehari. Sellega saad tušiharja küljest pisut värvi võtta ja ripsmetele kanda. Loomulikumana mõjub ka pruun ripsmetušš. Samuti on abi kummiharjastest.

Eesmärk: kimbukestes konkreetsed ripsmed
Soovid tihedaid, “tükkis efektiga” ripsmeid? Tee nii: kanna ripsmetele tušikiht ja lase sel täielikult ära kuivada. Seejärel kata ripsmed veel ühe värvikihiga. Konkreetse ja tiheda ülemise ripsmepiiri saavutamiseks haara appi silmapliiats või lainer ning kanna värvi peenikese pintsli abil ülemisele ripsmepiirile või ripsmete vahele. Samuti võid musta silmapliiatsit kasutada ülemise lau limaskestal.

Eesmärk: pikad ja tihedad ripsmed
Pikkade ripsmete saamiseks kanna tušši harja abil ripsmetele juurtest otsteni. Korda, kuni oled tulemusega rahul. Pikkuse ja tiheduse lisamiseks võid värvitud ripsmetele panna ka kihi tolmpuudrit ja seejärel karvakesed uuesti üle värvida. Ripsmetele lisab visuaalselt pikkust ka koolutamine. Tee seda kindlasti enne tuši pealekandmist.

Eesmärk: värvilised ripsmed
Värvilised ripsmed pääsevad eriti hästi esile siis, kui ülejäänud silmameik on loomulikes beežides toonides. Sinine tušš on värviliste tuššide ema, kuid anna võimalus ka fuksiaroosale ja mahlakale purpurtoonile. Erksama efekti saavutamiseks ära pane värvituši alla musta tušši.
Ripsmetušš Pupa Vamp! Extreme Mascara, toon 040 Intense Purple 15.50

Eesmärk: dramaatilised ripsmed
Julge õhtumeigi puhul tasub kaaluda kunstripsmete kasutamist. Vali võimalikult loomulik paar. Kui ripsmed on liiga pikad, võid neid kääridega lühemaks lõigata. Juhul kui terviklik kunstripsmekaar meenutab ajastumeiki, siis lõika see pooleks ja aseta ripsmed vaid silma välisnurkadesse, kahele kolmandikule ülemisest ripsmepiirist.

Kanna kunstripsmete kinnitusribale spetsiaalselt selleks otstarbeks mõeldud liimi (vahel on see karbis kaasas) ja aseta ripsmed kas sõrmede või pintsettidega võimalikult oma ripsmejuurte lähedale.

Eesmärk: nukulikud ripsmed
Alumiste ripsmete “kimbukestesse” värvimise eesmärgil hoia harja käes vertikaalselt, mitte horisontaalselt. Nii saad ripsmetele kanda korraga suurema koguse tušši ja väldid hiljem nende lahtikammimist. Nukuliku pilgu saad ka siis, kui pistad oma ripsmete vahele väikesi ripsmetutikuid. Nende kinnitamine alumisele ripsmepiirile muudab silmad eriti suureks.


Veelgi enam ripsmetarkusi leiad Anne & Stiili novembrinumbrist!