Fotod: Krõõt Tarkmeel

Seisad valveasendis

Kaamerasilm on sinule suunatud, aga sa ei oska muud teha kui seista sirgelt nagu post. Kas panna käed puusa või hoopis risti rinnale? Äkki mõjun siis võimuka ja ülbena?

Tee parem nii: hoia käed all, aga kehast pisut eemal. See muudab kaela pikemaks ja käed saledamaks. Võid ka keerata külje kergelt ette ning toetuda tagumisele jalale, kõverdades kergelt kaamerapoolset jalga. Soovi korral pane üks käsi puusa ja lase teisel vabalt langeda.

 

Kössitad toolil

Jälgi oma kehaasendit ka istudes, et õlad ei oleks longus, selg kumer ja kõht ees. Selline hoiak muudab su kaela visuaalselt lühemaks ja üldmulje matsakaks.

Tee parem nii: aja selg sirgu, keera keha pisut kaamera poole, pane üks jalg üle teise ja aseta käed jalgadele. Keera pea kergelt viltu ning naerata!

Mis su jalad teevad?

Istudes kipuvad jalad tihti meelest minema.

Tee nii: ära kössita, vaid aja selg sirgu ja keera end kaamera poole küljega. Aseta üks jalg teisest ettepoole ning istu võimalikult tooli äärele, muutes nii jalad visuaalselt pikemaks. Keera pea pisut viltu ja pane käed sülle – see nõks aitab muuta keha saledamaks.

Ahoi, lõualott!

Sageli juhtub, et isegi kui kehahoiak on õige, unustatakse nägu ja kael.

Tee nii: et fotolt ei vaataks vastu mossitav lõualotiga naine, too pea kergelt ettepoole ja hoia lõug üleval. Lase õlad alla.

Ära näita küünarnukke

Nõnda paistavad sinu käed lühikesed ning poos liiga pingutatud.

Tee nii: kui soovid käsi fotol kasutada, jäta need nähtavale, aga rõhuta oma näo parimaid omadusi.

PS! Veendu enne pildi tegemist, et su hambad pole huulepulgased.