Tekst: Merje Merdik

Toode

Sisaldab 24 erineva suurusega eelliimitud küünt. Kasutusjuhendi järgi tuleks leida oma küüneplaadi suuruse ja kujuga enimklappiv, see küünele suruda, 10 sekundit hoida ja voilá - sul on täiuslik maniküür. Tundub ahvatlevalt lihtne.

Jah, ja täpselt nii lihtne, nagu kirjeldatud, see ka oli - küünte tagaküljel on imeõhuke liimikiht, umbes nagu kahepoolne teip ja karbist võttes ongi need kohe liimimisvalmis. Sättisin kaks küünt paika mitu tundi enne sündmust, et veidi harjuda pikkusega ning testida ka püsivust - targasti tegin, sest õppisin sellest nii mõndagi.

Soovitusi:

  • Kleebi küüned peale viimase asjana, ent mitte liigselt kiirustades, kui takso juba ukse ees.
  • Ära pese pärast küünte panekut enam käsi - kui veidigi on küüne ja kunstküüne vahel praoke, tungib vesi sinna sekunditega ning küüned pudenevad maha ega liimu enam.
  • Võta ülejäänud karp kotti kaasa, et kui mõne kaotad, saad kiirelt ja märkamatult asendada.
  • Mida kuivem ja puhtam on küünepind, millele küüned kleebid, seda parem haakuvus ja püsivus tekib.
  • Ära vali väiksema ja kaunimana näivaid kurvikamaid küüsi karbist, vaid oma küüne kumerusega kattuvaid, isegi kui need on veidi laiemad - kui plastküüs on kaarjas ja oma küüs lamedam, on esmane haakumine vaid näiline ning küüned kaovad enne, kui järgmised peale pandud saad.
  • Suru õhtu jooksul korduvalt küüsi uuesti enda omade külge - nii on kaotamistõenäosus väiksem.
  • Mida pikemad, seda raskem hoida. Piduliku ilme saab ka kulliküünteta - vali lühemad ja ümaramad, siis on pealpüsimise tõenäosus suurem
  • Mõnede müüdavate press-on komplektide juurde kuulub ka küüntele mõeldud kahepoolne teip ning seda müüakse ka eraldi, selle abil on samu küüsi võimalik korduvkasutada ka, kui veidi vaeva näha.

Kellel sobivad?

Neile, kelle plaan on peol olla ilus ja hoida klaasi, veidi süüa ning ennekõike särada.

Kellele ei soovita?

Neile, kel vaja sebida ja tegutseda. Huuleläike järele haarates, kotist pabereid ja rahakotti kaevates, pidevalt juukseid kohendades või sahmides jäävad nii mõnedki küüned kiirelt puudu. Isegi ridikülilukku-trukke ja mantlinööpe avades peab seda tegema väga teadlikult. Nende küünte hoidmiseks on vaja kogu õhtu rahulikult tegutseda, rapsimisele annavad need kiirelt alla.

Kust saab?
Paljudest veebipoodidest, otsides märksõna "press-on" või "press on" küüned. Hinnavahemik 4-10 eurot.

Suur valik, kui on aega oodata: Kissplanet.ee

Kiire lahenduse annavad Tallinnas, Tartus ja Pärnus ka kiirmoeketid, näiteks Lindex ja ka  H&M, mille piiratud koguses pidulik komplekt on proovile pandud ka selles loos. Saadaval nii kaupluses kui e-poes.

Kas soovitame osta?

JAH! Üheks õhtuks rohkem kui ideaalne lahendus.

Siin mõned kaadrid, ilmestamaks kirjeldatud küüsi kasutuses: nagu näha, on oma pöidlaküüs pikk ja äärest paistev, ent kaugemalt vaadates ei pane seda üldse tähele. Seesama väike vahe oma- ja kuntsküüne vahel on aga suur kurja juur, kui käsi peaksid pesema - just sealt imbubki vesi vahele ja küüs eemaldub hetkega, ka siis, kui sa seda ei soovi.