KUI SUL ON...

Rabedad küüned
Need on mõnel juhul kirjas geenides. Osal inimestel on küüneplaat juba sünnipäraselt tuge­vam ja painduvam, teistel on see kuivem ja rabedam. Rabedate küünte põhjus võib olla ka liiga sage kokku­puude vee, lahustite ja keemiliste ainetega, mis kõik kahjustavad ja kuivatavad küüne pinda.

Stiil.ee soovitus: kanna kodutöödel kindaid ning leia hea tugevdav lakk.

Liiga kõvad küüned
Need võivad olla samuti pärilikud, kuid ka ülehooldatud. Kui jääd küünetugevdajat liiga kauaks kasutama, lähevad küüned üleliia kõvaks ja jäigaks ning murduvad kergesti.

Stiil.ee soovitus: loobu tugevdajatest, ent ära unusta siiski aluslakki kasutada! Normaalse tekstuuri taastumiseni viili või lõika küüned lühemaks, et murdumise tõenäosus oleks väiksem.

Kihistuvad küüned
See on enamjaolt inimese enda kätetöö – küüsi ei ole vaja iga päev viilida. Eriti suurt kahju teeb sõrmeküüntele metallviil. Meeles tuleb pidada ka õiget tehnikat.

Soovitus: Viil olgu küüne serva suhtes 45-, mitte 90-kraadise nurga all, muidu jäävad kõik küünekihid ühepikkused ja need hakkavadki lihtsamini kooruma. Kui aga väidad, et oskamatu maniküür ei saa sinu küünte kihistumisprobleemi taga olla, võid kannatada kaltsiumi- või ränipuuduse all.

Millele viitavad küüne värvimuutused ning milliste ainete puudus toob kaasa küüneplaadimuutused? Loe värskest Naistelehest või digi.naisteleht.ee