Kui oled otsustanud rannapuhkuse kasuks, on tähtis tegeleda ennetustööga. See seisneb naha ettevalmistamises päikesevõtuks. Koorida tuleks nii näo- kui ka kehanahka. Puhkuse ajal seda ei soovitata, sest siis on nahk päikesest tundlik ja kergesti ärrituv. Ning kui oled väga tundliku nahaga, loobu hotellikosmeetiku teenustest. Ta ei pruugi esimese korraga tunnetada sinu naha olukorda ja ärritus on vältimatu. Hästi mõjub pruunistuskreem – nii on kohale jõudes juba väike jume peal ja sa ei tunne end rannas valge varesena.

Tekst: Reet Härmat

Soovitatav on kanda päevitades peakatet ja päikeseprille, kuna UV-kiired mõjuvad kahjulikult silma sarvkestale. Kõige ohtlikum on päike kella 12–15 vahel, püsi sellal pigem varjus. Päikese käes ära unusta kaitsta eriti tundlikke piirkondi: huuled, silmad, põsesarnad, kõrvad. Päikest ei soovitata lasta äsja raseeritud või depileeritud nahale.

Ettevalmistus enne reisi

Näo- ja huulenaha koorijat L’Oréal Paris Skin Care Pure Sugar Face Scrub With Real Kiwi Seeds (8.40) suhkru ja kiiviseemnetega kasuta vahetult enne reisile minekut.

Niisutav kehakoorija Vita Liberata Super Fine Skin Polish Moisturising Exfoliator (19.49) valmistab naha ette pruunistustoote kasutamiseks.

Isepäevitav ihupiim Australian Gold Gradual Sunless Lotion (23.99) toimib tõhusalt tänu musta Kreeka pähkli koore ekstraktile, erütruloosile ja DermaDarki pruunistajatele.

Juukseliimi PeRa | 357 Triple Impact Pre-Shampoo Coloured Hair (37.-) eesmärk on taastada juukse pindmine kiht. Kookosõli, magusa mandli õli ja oliiviõli annavad juustele sära, pehmuse ja sileduse. Kasuta kaks korda nädalas, kandes enne pesu niisketele juustele.

Nipp: võid muuta oma näopesugeeli koorijaks, kui lisad sellele veidi soodat.

Reisil olles

Vahutav sulanduv näopuhastusgeel Biotherm Skin Oxygen Depolluting Cleanser (29.-) kõikidele nahatüüpidele on rikastatud klorellavetika ekstraktiga, millel on mürkainetest vabastav toime.

Päikesekaitse näole Kiehl’s Super Fluid UV Mineral Defense Broad Spectrum SPF 50+ (42.99) on 100% mineraalipõhine, sobides ka tundlikule ja aknealtile nahale. Kerge ja õrnatoimeline.

Päikesekaitsega silmakreem Shiseido Sun Protection Eye Cream SPF 25 (36.99) kaitseb silmade ümbrust.

Päevituspiim Equilibra Aloe Sun Milk SPF 50+ (13.49) pakub kaitset väga õrnale ja tundlikule nahale.

Päikesekaitsega õli Clarins Sunscreen Care Oil Spray SPF 30 (27.99) pihustatakse enne päikese kätte minekut ühtlaselt juustele ja kehale.

Päikesekaitsega mittevahutav šampoon Tahe Soft Shampoo Cleansing Cream Sun (10.99) sobib kõikidele juuksetüüpidele.

Päikesekaitse-reisipaketti Schwarzkopf Professional BC Sun Protect (17.99) kuuluvad šampoon, läikeõli ja spreipalsam.