1. Triibud olgu laiad kui labidad

Kui tänasel päeval juuksurisse marsid ja triibutamist palud, ei mõtle keegi paari üksiku laia salgu blondeerimisele ega värvimisele, mis justkui pintslitõmbed pealaelt siis langevad. Ometi oli see just nii 90ndatel, kui Ginger Spice trendi algatas.

2. Toon toonis

Kui me räägime täna toon-toonis jumestusest, peame me silmas omavahel kokkusobivaid toone. Siis tähendas see aga siniste juuksesalkude kombineerimist sinise lauvärviga ning omakorda siniste riietega. Kõige popim oli punaste juuste kombineerimine aksessuaaride, huulepulga ning juustega. Blondide elusse lisas värvi roosa metallikläikene huulepulk maksimaalselt paksu kihina ning juuksetooniga harmoneeruv silmavärv, mis 13. sünnipäevaks saadud paletist parim tundus. Hea, et see aeg läbi on!

3. Huulepliiats oli omaette statement

Kui täna on huulepliiats miski, mis hoiab su pulga või läike paigal, siis 90ndatel oli see väljendusviis omaette, mis ei pidanud sulanduma huulevärviga, vaid huuled silmnähtavalt raamima, sageli väga suure toonierinevusega. Sinna jäävad ka paljude naiste esimesed katsetused optiliselt huuli suuremaks muuta, maalides pliiatsiga piiri huule tegelikest piiridest väljapoole veidi. Käiku lasti julgelt ka mustad, sinised ja muud värvilised silmapliiatsid ema iluvaramust.

4. Värv olgu vägev!

Kui 90ndate noor neiu tahtis silma torgata reede õhtul, ei peljanud ta kunagi panna silmadele jõulist rohelist või sinist, kattes sellega üpris oskamatult kogu lau pinna. Rispmeid pidi olema palju ja silmapliiatsijoone laius ei tohtinud kunagi alla jääda juuksetriipude omale.

5. Prillid on in!

Nii mõndagi noort julgustas 90ndatel prillide kandmisest mitte viilima just The Spice Girls, mille liikmed neid aksessuaaridena kohtlesid ning halba silmanägemist läätsedega varjata ei püüdnud. Lisaks näitasid nad palju vallatuid viise päikeseprille ehtena kanda.

Anna teada, millise vürtsitüdruku moodi sa noorena olla soovisid ning miks?