Tekst: Krista Kiin

Supertoit nahale

“Seerumid on nahale sama vajalikud nagu hommikusöök!” kinnitab ilusalongide C.U.T ja iSalon kosmeetik Inga Raa. “Suure aktiivainete kontsentratsiooniga seerumid tegelevad kiirelt ja tõhusalt just teatud probleemi või vajadusega (tuhm jume, pigmendilaigud, niiskusepuudus), mis parasjagu päevakorras. Seerumid imenduvad kiirelt sügavale, mõjutades nahka palju intensiivsemalt kui päevakreemid. Seerumite koostises leidub palju vitamiine, mineraalaineid, peptiide ja antioksüdante, mida nahk ja kogu organism vajavad. Küll aga ei tohi unustada, et seerumid ei kaitse UV-kiirguse ega väliskeskkonna mõjude eest.”

Seerumite lisamist igapäevasesse nahahooldusse on soovitatav kaaluda vastavalt vajadusele. “Alates 25. eluaastast algab nahas vananemisprotsess ning sealtmaalt võiks alustada enneaegse vananemise ärahoidmisega,” leiab Inga Raa. “Kel on probleemne ja aknele kalduv nahk, võiks raviva eesmärgiga seerumeid kuurina kasutada juba puberteedi-
eas. Leidub niisutavaid ja sära andvaid, pinguldavaid ja matistavaid seerumeid. Rasuse naha korral aitavad poore ahendavad ja rasueritust vähendavad ilueliksiirid. Lisaks on välja töötatud tundlikule nahale mõeldud seerumid, mille eesmärk on toetada ja rahustada, vähendada punetust ja ärritusi.”

Aeg-ajalt või kuurina

Inga Raa sõnul tasub igal aastaajal teha üks seerumiga hoolduskuur, mille kestus võiks ulatuda kümnest päevast ühe kuuni. “Aasta ringi ei ole mõistlik seerumeid kasutada. Küll aga võiks olla kodus mõni ampull seerumiga, mida saab aeg-ajalt appi võtta. Näiteks annab üks niisutav ja pinguldav (kollageeni või elastiini) seerum, mida hea enne väljaminekut peale kanda, eriti värske jume ja trimmis naha. Mõne vitamiiniampulliga omakorda võib turgutada palet hommikuti pärast nappi und või läbipõetud haigust. Tõsi, ravivaid ja rahustavaid seerumeid on tundliku naha puhul soovitatav kasutada koguni kuni pool aastat. Seejärel olgu kuni kolmekuuline paus, mispeale võiks hoolduskuuri jälle korrata. See tagab tundlikule nahale võimalikult tugeva kaitse. Seerumeid maksab soetada pigem oma kosmeetiku käest kui poeletilt, kuna spetsialist oskab kõige paremini soovitada just kliendile vajalikku toodet ja kuuri pikkust.”

Loe edasi Eesti Naise juulinumbrist.