Seerum

Inimesed mõtlevad aina enam oma nahahoolduse peale ja kihiti nahahooldustoodete kasutamine kogub aina populaarsust. Kasutades seerumeid, mis tungivad sügavamatesse nahakihtidesse, on võimalik võimendada ning pakkuda nahale sügavamat hooldust, olgu siis vananemisvastast või niisutavat. "Seerumites on tavaliselt kõrgem aktiivsete ainete sisaldus, need on kontsentreeritumad ja sageli piisab mõnest tilgast kogu näo katmiseks," sõnab nahaarst Adam Geyer. "Sageli on nende tekstuur ka kergem kui niisutavatel kreemidel, mis võimaldab seda kasutada nii eraldiseisva tootena rasusema naha puhul kui enne niisutaja pealekandmist kuivema ja normaalse naha puhul."

Kuna seerumis sisalduvate aktiivainete kontsentratsioon on kõrge ning need võimaldavad saavutada häid tulemusi lühema ajaga, seletab see ka seerumite kõrgemat hinda, võrreldes tavapäraste niisutustoodetega.

Pealekandmine

Seerumeid tuleks kasutada kaks korda päevas. Esimesena pärast hommikust näopuhastust ja enne päikesekaitse või niisutaja pealekandmist ning õhtul pärast puhastust ja enne ööniisutajat," soovitab Gayer. Kanna seerumit peale ühe või kahe sõrmega, et vältida selle raiskamist ja masseeri põhjalikult naha sisse. Silmaümbruste seerumeid kulub vaid nööpnõelapea suurune tilgake.

Valikud

Nüüd, kui tead mis need on ja kuidas neid kasutada, räägime veidi sellest, millist sa üldse vajaksid. "On olemas palju eri tüüpi seerumeid, mis täidavad erinevaid ülesandeid ja toovad erinevat kasu. Veepõhised seerumid sobivad hästi rasusele nahale ja rikkalikuma tekstuuriga või õliderohked sobivad enim kuivemale nahale ja kuigi need on õlipõhised, ei jää nahk õline."

Seerumit defineerib aga ennekõike hoopis aktiivsete ainete sisaldus, millest peamised on: antioksüdandid, peptiidid, retinool, kasvufaktorid, alfa- ja beetahüdroksüülhapped ning unikaalsed taimeühendid.

Seerumid nahatooni ja kortsukeste heaks

Pakendil kiri: skin tone/anti-wrinkle/anti-age/protect/ vitamin

“Antioksüdandirikkad seerumid (näiteks need, milles ohtralt C-vitamiini)  aitavad ennetada naha hapnikukadu, mida põhjustab päeva jooksul nahaga kokku puutuv saastatud õhk ja UV-kiirgus. Seepärast on just sedatüüpi seerumid ideaalsed enne päikesekaitse pealekandmist hommikul. Multifunktsionaalsed seerumid kaitsevad nahka, ühtlustavad nahatooni ja aitavad taandada kortsukeste arvu ja sügavust."

Pinguldavad seerumid

Pakendil kiri: firming/lifting/tightening

“Peptiidirikkad seerumid parandavad kollageeni ja elastaani tootmist ning aitavad taastada naha pinguldatust."

Seerumid, mis lisavad sära ja aitavad kaasa uuenemisele

Pakendil kiri: illuminating/illuminize

“Retinooliga seerumid aitavad kiirendada rakkude uuenemist ning anda nahale kuma, nii et see näib särav ja sile. Hoolikalt tasuks aga nende doseerimisse suhtuda, sest liigsel kasutamisel võivad need kippuda nahka ärritama."

Seerumid, mis uuendavad nahka

Pakendil kiri: regenerate/renew/repair/EGF (epidermal growth factor)

“Seerumid, milles on ohtralt õlisid ja oomega-3 rasvhappeid, aitavad naha uuenemisele kaasa üleöö ning kindlustada, et naha kaitsebarjäärid on uue päeva alguses oma parimas vormis."