“Ma usun maniküüridesse. Ma usun pisut liiga uhketesse riietesse, enda mukkimisse ja huulepulkadesse. Ma usun, et kõige ilusamad on need tüdrukud, kes on õnnelikud. Ma usun, et homme on uus päev, ja... ma usun imedesse.” – Audrey Hepburn

Tee maniküüri kodus nii:
- Võta maha vana lakk, pese käed ja lase neil kuivada.
- Kui vaja, viili küüsi. Ja pea meeles, et viilid alati kuivi küüsi!
- Seejärel tee korda küünenahad. Tilguta sooja vee sisse veidi oliiviõli ja leota näpukesi 5–7 minutit. Kui kasutad küünenahaeemaldit, siis määri see peale enne käte leotamist.
- Kui nahk on mõnusasti pehme, kasuta liigse küünenaha tagasilükkamiseks puidust pulgakest, soovitan leebet apelsinipuitu. Kui nahka on palju, siis lõika see ära väljaspoolt sissepoole – ühelt poolt ja teiselt poolt.
- Kuivata käed.
- Peegelsileda ja läikiva küünepinna saamiseks kasuta poleerviili ehk puffi.
- Seejärel lase käiku õlidest, kreemidest ja lakkidest koosnev arsenal.

Avasta küüneõlid!

Külmade ilmadega on üks nõutumaid tooteid küüneõli, mis soodustab küünte kasvamist ja toidab küünepõhja. Poputa oma küüsi ning masseeri õli õrnalt sinna, kus küüs naha all kasvama hakkab. Ükski lakk ei lisa sinu küünekestele nii palju mineraale ja toitaineid nagu kvaliteetne õli.

Kindad kätte?

Tahad teha lapsele pehme pai ja saada sukkpüksid jalga ilma neid karedate kätega lõhkumata? Pane kreemid tõhusamalt tööle kinnastega. Kreemita käsi õhtuti rohke kreemiga ja tõmba ööseks kindad kätte. Muidu kaob palju väärt kraami tekki, patja ja linadesse.

Saa tuttavaks: kätekoorija!

Kord nädalas korralda üks koorimisrituaal – uuenenud särav ja sile nahk, mis sulle kätelt vastu vaatab, korvab kogu ajakulu kuhjaga. Masseeri kuivi käsi suhkruse seguga umbes 30 sekundit, pöörates erilist tähelepanu sõrmenukkidele ja küüneümbrustele. Loputa koorija maha sooja veega.

Millal minna salongi?

Nõu annab Mereneid Koolituse juhataja Angela Anton: “Salongist saab ennekõike teenuseid, millega ise kodus toime ei tule, sest neid pole mugav endale teha või napib oskusi. Samuti on küsimus valikuvõimalustes. Kellel meist leidub kodus sadadesse värvitoonidesse ulatuvat küünelakkide, värviliste geelide või akrüülide kogu? Kunstküünte kandjatel soovitan salongi külastada nelja nädala tagant, et küüsi korras hoida. Vahepealsel ajal võiks aga käia käsi ja käenahka hooldamas. Kõigile kätele teevad alati head ka massaažid, parafiinihooldused ja maskid.“