Kuigi turul on arvukalt ripsmekasvu turgutavaid seerumeid ja seespidiseid vahendeid karvakasvu ergutamiseks, on ka üks soodne vahend, millega oma ripsmetele hooldust igal õhtul kinkida.

Kui oled meigi eemaldanud korralikult, leia üks puhas ripsmetušihari või rispmekamm ning harja oma ripsmed läbi vaseliiniga. Jah, apteegist soodsalt soetatav vaseliin niisutab ripsmekarva nagu palsam juukseid ning need ei murdu nii kergelt. Apteekides müüakse vaseliini, mille 125 ml purgike maksab alla 4 euro.

Kuigi väidetakse, et vaseliin paneb ripsmed ka kasvama, puudub sellele teaduslik tõestus. Siiski katab läikiv-niisutav vahajas vaseliin ripsmed, niisutades karva ning pannes need näima pikemad ja täidlasemad, hoolitsedes nende eest sel ajal, kui sina magad.

Neile, kes naturaalset meiki igapäevaselt eelistavad, sobib see suurepäraselt ripsmetušši ka asendama, ent ole ettevaatlik, kui sul on väga tundlikud silmad ning tee test enne esimest kasutamist käe õrnal nahal, nägemaks, kas see niisutab või tekitab mõningaid reaktsioone.

Vaseliini võid õrnalt ka näppudega ripsmetele kanda, ent väldi selle silmasattumist.

Ära vaseliini arvukaid iluvõimalusi testides siiski liiale mine: nahale kantuna jätab vaseliin küll mulje niisutatud nahast, kuid tegelikult ummistab see samal ajal poore ning ei lase ligi ei õhku ega niiskust. Tähtis on ka meeles pidada, et vaseliini ei tohiks vaseliini panna puhastamata näole, sest see sulgeb mustuse pooridesse.

Lisaks: vaseliiniga saad mugavalt siluda ka turritavaid kulmukarvu, eemaldada tõrksat meiki, niisutada huuli, kestendavaid kuivemaid laikusid kehal ning miks mitte ka pisikesi juuksekarvakesi, mis õigel doseerimisel need kauaks paigale naelutavad, jätmata rasvast kihti!