1 kuu varem: näohooldus

Tulevane pruut peaks arvestama, et näohooldus koos naha sügavpuhastusega tuleks kosmeetikus teha vähemalt kuu enne pulmakuupäeva. Kuu varasemalt tehtud sügavpuhastus annab nahale mõnusa hingamise ja tagab, et õigel päeval nahk säraks.

2–3 nädalat varem: proovisoeng ja meik

Marika Liik annab pruutidele soovituse teha enda proovisoeng ja -meik vähemalt 2–3 nädalat enne tähtsat päeva. „Pruudi jaoks on see suurepärane võimalus katsetada erinevaid välimusi ja stiile ning annab hea vaate, mis sobib kõige paremini ning millise välimusega pruut end ka kõige mugavamalt tunneb.“ Ta soovitab broneerida aeg hommikuks, sest siis saab proovisoengut ja -meiki kanda kogu päeva ning näha, kas need peavad ikka hilisõhtuni vastu.

10 päeva varem: juuste värvimine

Kümme päeva enne pulmi juuksetooni värskendada on piisav aeg – mitte liialt vara ega hilja. Näiteks kuu varem võib toon pruudi jaoks juba tuhmiks muutuda ja kel on kiire juuksekasv, võib ka juurtel väljakasvu märgata. „Värskendatud juuksevärv tuleb väga hästi välja pärast kahte-kolme pesu, mil värvipigment on juustesse imendunud ja toon muutub loomulikumaks.“

Nädal varem: näomassaaž

Lõõgastav näomassaaž koos sobiva iluampulliga parendab vereringet ja muudab naha säravaks. Lisaks kulub pulmasaginas pruudile kindlasti ära tund iseendale rahus ja vaikuses.

4 päeva varem: kulmud ja epilatsioon

„Värskelt hooldatud ja kosmeetikus keemiliselt värvitud kulmud panevad pulmapäevaks i-le täpi,“ usub Marika Luik. Ta lisab, et selleks on parim aeg mõned päevad enne pulmi. Kui plaanis on vahatamine, tasub ka see samaks päevaks planeerida.

Päev enne: maniküür ja pediküür

Päev varem korrastatud maniküür ja pediküür annavad kindluse, et värv püsib õigel päeval veatu. Mugavuse mõttes on kindla peale minek geellakk, millega saab muretult mööda saata ka mesinädalad.