1. Huulepulk, mis ei püsi paigal

Sinu loomulik huulejoon võib hakata ajaga hajuma ja sellega kaasneb ka üle huulejoone valguv ja huuleümbruse vaokestesse tungiv huulevärv. "Värvitu huulepliiatsiga (silikoonpliiats) joone joonistamine ennetab värvi põgenemist su huultelt," ütleb meigikunstnik Chrisanne Davis.

2. Liiga paks jumestuskreemikiht

Paks kiht meiki võib su naha elutumaks ja vanemaks muuta. Selle ennetamiseks soovitab Davis kasutada toonitud niisutuskreemi. Kui sa oled selle oma nahale kandnud, võta märg meigikäsn ja tupsuta sellega piirkondades kus on kortse (silmanurkades ja otsaesisel enamasti), et nahka niisutada ja kreemi paremini nahaga üheks sulatada.

“Vähem on rohkem” ütlus sobib väga hästi jumestuskreemi kohta ka. “Mida rohkem nahka sa näed, seda parem” ütleb jumestusproff Sandy Linter. Loomulik on, et kui nahk on hästi niisutatud, näeb see ka värskem ja nooruslikum välja ka.

3. Põhi, mis on liiga hele

Kui kasutad jumestuskreemi, mis on heledam kui sinu oma naha toon, toob see välja kortse, mida sa ei soovi.  Vananedes tasub kasutada natuke tumedamat tooni ja seda isegi siis, kui sul on hele nahk. Ideaalne on leida selline, milles on ka valgustpeegeldavaid osakesi. “Valgustpeegeldavad osakesed panevad su naha näima, nagu see sädeleks,” ütleb Davis.

4. Liiga palju peitepulka/kreemi

Ajaga läheb meie nahk õhemaks ka silmade alt. Tavaliselt tundub siis, et abiks on paks kiht tumedate silmaaluste varjamiseks mõeldud peitjat, eks? Vale. Õhukene kiht on parem, sest paks kiht jääb rohkem näha kui õhuke. Kanna see nahale meigipintsliga - see aitab paremini ka peitjat hajutada ja veendu, et paned seda ainult tumedatele kohtadele.

5. Valede tööriistade kasutamine (või üldse mitte)

On õige viis ja vale viis end meikida. Kui sul on kiire, siis on tihti ahvatlev sõrmega jumestuskreemi ja teisi vahendeid peale kanda, aga palun ära tee seda - eriti silmaümbruses. Parim viis oleks kasutada hoopis meigikäsna või beautyblenderit. Viimase abil saad meigi mugavalt ka näiteks silmanurkkadesse suunata.

6. Puuder kuivatab

Puuder on hea näiteks läike vähendamiseks ninalt ja lõualt. Kuid teistel piirkondadel näos see kuivatab ja tekitab kortse.

Meigikuntsnik Sandy Linter kasutab puudrit ainult oma  nendel klientidel, kes üle 40-aastased ja kui ta teab, et nad on minemas proffessionaalsele fotosessioonile. Isegi siis on tal üks kindlel reegel: puuder ei tohi silmaümbrusesse minna.

7. Põsepuna vales kohas

Tihti on nii, et põsepuna pannakse liiga nina lähedale, aga selle tagajärjena  paistab näol olev lõtv nahk rohekm välja. Selle asemel pane põsepuna vaid põseluu peale.

8. Liiga palju või tumedat huulepulka

Tumedad ja metallitooniga huulepulgad on liiga rasked vananenud ja kitsamatele huultele. Selle asemel vali neutralsema roositooniga värve. Kaalu ka huulepulga väljavahetamist huuleläike vastu - peegeldav-läikiv viimistlus muudab su huuled visuaalselt täidlasemaks.

9. Alumiste ripsmete värvimise oht

Parem ära tee seda: see toob eriti välja tumedad silmaalused ja kotid silme all ning rõhutab ka ebatasasusi ja kanavarbaid. Ülemised ripsmed värvi aga kõige tumedama värviga, mida leiad: see toob su silmad rohkem esile ja paneb isegi punakamad silmavalged kirkamana näima.

Ära unusta ka ripsmekoolutajat: see on kõige parem viis silmi visuaalselt suuremaks muuta ja nii on kogu välimus nooruslikum!

10. Alumisele laule lainer

See teeb ainult su silmad väiksemaks ja pöörab tähelepanu tumedatele silmaalustele. Püsi lainerijoontega pigem vaid ülemise lau peal ja välisnurka tee veidi laiem joon.

11. Sädelust vaid valitud kohtadesse

Väike sädelus ei tee halba ja loob lõbus-säravama mulje, kuid toob esile ka kortsukesed silmanurkades. Neis iseenesest pole midagi halba, ent vaevalt sa neid rõhutada soovid. Pane pigem sädelust ainult silma sisenurkadesse ja lau keskele.

Allikas: Allure