Vastus on lihtne: väide ei vasta tõele. Hoolimata sellest, kas tegu on sünteetilise või looduskosmeetikaga, vajab nahk samu toimeaineid: antioksüdante vabade radikaalidega võitlemiseks, rasvhappeid naha kaitsefunktsiooni tugevdamiseks ning elastsust tõstvaid komponente lõtvumise vältimiseks.

Nii looduskosmeetika kui ka sünteetilised formuleeringud pakuvad vananemist pidurdavat toimet. Sünteetilise kosmeetika valdkonnas on rohkem lühiajalist efekti andvaid komponente, näiteks silikoone, mis silmanähtavalt kortse täidavad. Ent küsimus pole vaid lühiajalises efektis – oluline on laiem perspektiiv. Kui sarnast vananemisvastast mõju saab pakkuda keskkonda ja iseennast kahjustamata, on ökotooted parem valik. Teadlik tarbija hindab loodustoote puhul ka jätkusuutlikkust – toodang peaks peale naha hoidma tervena ka elukeskkonda.

Tõsi on, et n-ö traditsiooniline sünteetiline vananemisvastane kosmeetika kasutab reklaamides palju numbreid ja jõulisi väiteid, mille aluseks on tihti väikese testgrupi hinnangud. Juba see tekitab illusiooni toimivusest. Ökokosmeetika läheneb teemale holistiliselt – peale kreemivaliku on olulised ka elustiil ja toitumine.

Mida valida?

Anti-age-toodete valik ajab enamiku meist kimbatusse. Millest võiks alustada üle 30aastane naerukortsudega naine? Soovitan seda, mida ise kasutan. Oleme väga uhked oma sarja Superbloom üle (tutvu toodetega SIIN). See on tõesti parim, mida looduslikul vananemisvastaste toodete maastikul pakkuda on. Vananemise põhiolemus peitub naha funktsioonide aeglustumises või häirumises. Superbloom võtab fookusesse naha toimimise elavdamise. See on igapäevane supertoit kudedele. Eriti sobib see neile, kellel on probleeme tundliku nahaga.

Kui kreemide hulgas orienteerumine näib keeruline, soovitan julgelt meilt nõu küsida. Kirjutame ja helistame oma klientidele iga päev. Oleme ka ülitundlikule nahale kohandanud retsepte, mis on aidanud ajaga naha korda saada ja seljatada naha ülereageerimise.

Kui firma LUMI lõime, olin šokeeritud, kui palju on inimesi, kelle igapäevane ilurituaal nõuab spordikotitäit tooteid. Minu sõnum on: vähem on rohkem. Nahk on meie kaitseorgan, mistõttu tuleb seda toetada, mitte segadusse ajada.

Mulle meeldib kontseptsioon nooreks vananemisest, millest kirjutati hästi Sirbis: säilitamaks vitaalsust, tuleb mugavustsoonist lahkuda, õppida uut, harjutada loovust, uudishimu ja avatust. Üllatuda ja nautida. Sisemine sära peegeldub välimuses.