Daily Mail vahendab, et valestivalitud teenusepakkuja juures võib halvimal juhul nakatuda C-hepatiiti või isegi HIVi. Kuigi tõenäosus on väike, ei saa seda siiski päris välistada.

Tervisekaitseameti sõnul sisaldab kalade veekeskkond mikroorganisme, mida kalad omakorda edasi kanda võivad, kui vett ei vahetata piisavalt sageli. Ideaalne oleks veehavehtus pärast igat klienti, sest see vähendaks vere teel levivate viiruste kandumist ühelt inimeselt teisele. Kuigi risk on väga madal, on see siiski olemas. Kuna nende Aasiast alguse saanud populaarsete jalaspaade arv on siiani maailmas aina kasvamas, avaldas Inglimsaa tervisekaitseamet sealsele 280-le teenust pakkuvale salongile vastavad juhised. "Kui järgitakse hügieeninõudeid, on nakatumisrisk pea olematu," kinnitab kõneisik, kelle sõnul peab lihtsalt väga hoolikalt valima, millises spaas või salongis seda teenust kasutada.

Terviseameti konsultandi sõnul peaks enne igat protseduuri uurima kliendi jalgu, veendumaks, et sel pole lahtiseid haavasid ega muid haigusnähte, mis nad nakatumis- ja nakatamisohtlikuks teevad.

Lõpus kõlab hoiatus, mis kehtib kõikjal ühtmoodi: Kui kellelgi on etteheiteid salongi või spaa puhtuse osas, tuleks raporteerida sellest kohalikele võimudele!