1. Schwarzkopfi kuivšampoon

Hind Prismas 5.45 (200 ml)

Silmatorkav välimus, käsi kipub hea disainiga pudelit justkui iseenesest haarama. Mugav kasutada, tuleb pihustada väikeste sutsudena. Natuke on jahune, aga tundub, et see «jahu» ongi see, mis toimib ehk rasu imab. Lisab hästi kohevust ja tõtt-öelda näevad juuksed ka järgmisel päeval väga head välja. Tuleb kenasti pesus välja.

Veidi paneb nina kirtsutama pihustamisel õhku lendav vänge lõhn, aga eks see ole maitse asi.

3. L’Oréali kuivšampoon

Hind Prismas 4.99 (150 ml)

Kolme saviga šampoon kõlab väga ahvatlevalt, savi on ju tuntud rasuimaja. Toote kasutamine on lihtne ja loogiline: vaid raputa ja pihusta. Juuste katmiseks piisab paarist pihustuskorrast. Kohe on tunda, et kiharad muutuvad veidi kuivemaks. Ludud juuksed saavad pärast läbiharjamist kohevama ilme. Niisutava toime tõttu sobib ka kuivale juuksetüübile.

Lõhn võib tundlikumale ninale alguses ärritavalt mõjuda, kuid õnneks hajub see odöör üsna kiiresti. Kui pea on väga must, ei pruugi see sobida – üks testija kurtis, et juuksed tundusid veel rasvasemad kui enne. Kas põhjuseks on toote niisutav toime?

4. Batiste’i kuivšampoon

Hind Tradehouse’is 2.50 (50 ml)

Väärt toode! Pihustada lihtne, juuksepesu lükkab edasi hädaga lausa kahe päeva võrra. Kiharad on mõnusalt kerged, kohevad ja lendlevad. Meeldib, et toode on müügil ka minivariandina, siis ei pea suurt pudelit kaasa tarima.

Pähe pihustatav «jahu» teeb tumedad juuksed veidi heledamaks, aga suuremat osa testijaist see ei häiri.

Lõhn meenutab pesuvahendit, ei meeldi.

Veel viie šampooni kohta leiad testijate hinnangud värskest Naistelehest või digi.naisteleht.ee