Kaheksa viisi, kuidas sidrunimahl langetab kaalu


Kaheksa viisi, kuidas sidrunimahl langetab kaalu
Abigail Lynn/ Unsplash

Kui sulle meeldivad hapud asjad, siis sidrunimahl on ideaalne sõber kaalukaotamises. See on maitsev, lihtsasti valmistatav ja kehale kasulik. Vaata, millised on kaheksa jooki, mida saad valmistada sidrunimahlast, kui soovid langetada kaalu.

Teadlased on kaua uurinud puu- ja juurviljade kasulikkust tervisele. Paljud neist mõjuvad hästi meie organismile, ent osad aitavad kaasa ka kaalukaotusele, näiteks sidrun. See sisaldab suures koguses erinevaid vitamiine, aminohappeid ja mikroelemente, mis tugevdavad immuunsüsteemi. Sidrun on suurepärane A-, B-, C- ja D-vitamiiniallikas, mis on ka põhjus, miks külmetushaiguse ajal on mõistlik tee sisse just sidrunit panna.

Sidrunil on veel kasulikke omadusi: see peletab näljatunnet, lahustab rasvu, kiirendab organismi ainevahetusprotsesse, eemaldab mürkaineid ja tugevdab isegi juukseid.

Kui soovid kaotada kaalu, siis see ei tähenda, et peaksid loobuma oma lemmiktoitudest. Menüüst tasub välja visata vaid kõige rasvasemad toidud, aga muud võid süüa. Küll aga on mõistlik valmistada erinevaid jooke nende kaheksa retsepti järgi, mis sisaldavad sidrunit:

1. Värke sidrunimahl. Sega omavahel kokku värske sidrunimahl ja külm vesi ning lisa sinna soovi korral veidike mett. Selle joogiga võiksid alustada igat hommikut.

Seotud lood:

2. Sidrunimahl ürtidega. Keeda vett, lisa sinna ingverit ja oota kuni see jahtub maha. Seejärel lisa sidrunimahl ja veidike mett. Ka seda jooki võid nautida hommikusöögi kõrvale.

3. Sidrun ja roheline tee. Lisa sidruniviil rohelisse teesse ja lisa soovikorral veidike mett.

4. Värskendab sidrunijook. Sega omavahel vesi, ingver, sidrun, münt, jää ja must suhkur. Must suhkur on tervislikum alternatiiv valgele suhkrule ja see sisaldab rohkem kasulikke aineid kui pruun suhkur. See on eriti populaarne Taiwanis ja selle maitse on isegi tugevam kui tavalise suhkru oma.

5. Sidrun ja puuviljamahl. Sega omavahel kokku värske sidruni- ja arbuusimahl või sidruni- ja papaiamahl.

6. Sidrun, münt ja kurk. Aseta kannmikserisse värske sidrunimahl, must sool, münt ja kurk. Kui segu on valmis, lisa sellele jääd.

7. Sidrun, apelsin, mesi ja basiilik. Purusta apelsinid meresoola, sidrunimahla ja basiilikulehtedega ning jook on nautimiseks valmis.

Loe veel

8. Sidrunimahl, mesi ja must pipar. Võta värske sidrunimahl, lisa sellele musta pipart ja mett ning jook on valmis. Võid lisada soovi korral ka vett.

Allikas: betterme.guru

Jäta kommentaar
ARTIKLIT SAAB KOMMENTEERIDA AINULT REGISTREERITUD KASUTAJA!
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare