"Ma soovitan inimestel, kes kaalust alla soovivad võtta tähelepanu pöörata portsionitele ja puuvilja serveeringule," ütleb dietoloog Eliza Savage. "Õige serveerimine oleks käe sisse mahtuv puuvili nagu näiteks õun või virsik, üks tassike puuvilju nagu näiteks melon või ananass või 15 kuni 17 viinamarja või kirssi." Kui rääkida banaanist, siis banaani maksab keskmise või suure puuvilja puhul süüa vaid pool.

Kui aga soovid vähem suhkrut tarbida, siis toome välja mõningaid puuvilju, millest tasub kaugemale hoida. Nende asemel soovitavad dietoloogid tarbida hoopis madala suhkrusisaldusega marju nagu vaarikad, mustikad ja kiudaineterikkad õunad.

1. Topsis serveeritud siirupis puuviljad. Topsi segatud puuviljad on suurepärased snäkid senikaua, kui sinna pole lisatud siirupit. Vali need, mis on segatud veega või ligunevad omas mahlas.

2. Kuivatatud puuvili. Hoolimata sellest, et kuivatatud puuviljad on koos pähklitega suurepärased snäkid, võib nende liigne söömine aidata kaasa hoopis kaalutõusule. Kuivatatud vili sisaldab rohkem kaloreid ja suhkrut, seega eelista pigem värsket puuvilja.

3. Puuviljadest valmistatud smuutid. Jah, on võimalik tarbida smuutisid ja kaotada kaalu, aga tasub silma peal hoida, mis tüüpi smuutit jood. Kui see koosneb ainult puuviljadest ja on poeletil valmis kujul, siis see on kindel suhkrupomm. Valmista pigem ise kodus omale üks hea smuuti, kuhu on lisatud näiteks rohelisi koostisosi, proteiini ja magustamata mandlipiima.

4. Banaan. Hoolimata sellest, et puuviljad on väga tervislikud, ei pruugi olla kõrge suhkrusisaldusega banaanid just parim valik.

5. Ananass. Ananassis võib olla kuni 17 grammi suhkrut ühe tassi kohta.

6. Mango. Mangod on küll väga maitsvad, aga nad on suure suhkrusisaldusega. Kui seda siiski tarbid, siis pigem väheses koguses.

7. Viinamarjad. Viinamarjad ei ole kaalukaotaja head sõbrad, sest sisaldavad ligi 16 grammi suhkrut tassi kohta.

8. Arbuus. Arbuusist tasub samuti hoiduda, aga kuna see on nii suurepärane puuvili, mida nautida just suvel, siis võiks pigem kaaluda kogust vähendada.

Allikas: Popsugar