Kükid kasvatavad lihast – Kükid tekitavad kehas üleüldise anaboolse (ehk sünteesi soodustava) keskkonna, mis maksimeerib juurdekasvu ka teiste harjutustega sinu treeningu jooksul. Kükid hõlmavad suurt lihasgruppi ning nõuavad rohket pingutust ja energiat, mille tulemusena vabastab keha vereringesse lisatestesterooni ja kasvuhormooni.
Kükid võivad purustada paljukardetud platoo – Kükid võiksid olla iga jalapäeva kindel osa. See harjutus avaldab survet kogu kehale ning töötab nii mitmeid lihasgruppe korraga, et see suudab lausa meie hormonaaltegevust mõjutada. Kükid võivad parandada üleüldist sooritust ja toniseerida keha efektiivsemalt.
Kükid parandavad üleüldist jõudlust ja võimekust – Kükkide korrektne sooritus tugevdab käte-, selja- ning liigeste ümber asetsevaid lihaseid. Kükid võimendavaid jalalihaseid ning defineerivad tuharalihaseid. Niisamuti tugevdavad need kerelihaseid, mis on abiks ka muudes spordialades.
Kükid on südamesõbralikud – Kükid pole head mitte vaid lihaste kasvatamiseks, vaid on ka ideaalseks südame-veresoonkonna trenniks. Tihe kükkide sooritamine arendab südamelihaseid, aidates sellel efektiivsemalt töötada.

Teisi põnevaid artikleid toitumisest, trennist ja retseptidest saad lugeda Merilin Taimre blogist SIIT