2. Tarbid liiga vähe valke.
Kaalu langetamisel mängib lisaks toidu kogusele rolli ka toidu kvaliteet. Kui keha ei saa piisavalt valke, ei suuda see efektiivselt lihast moodustada. Kanna hoolt, et valgurikkad toiduained su menüüst ei kaoks.

3. Sa ei tõsta raskusi.
Selleks, et lihased püsiksid ja kasvaksid, on vaja neid treenida. Uuringud näitavad, et jõutreeninguga tegelejad kaotavad rohkem rasva kui ainult kardiotreeningu tegijad. Katsu nädalas vähemalt korra käia raskusi tõstmas ja näed peagi tulemusi.

4. Sa ei söö pärast trenni.
Pärast trennitegemist on tähtis midagi nosida, et keha pingutuse järel turgutada. Mida pikem paus trenni ja söömise vahel on, seda vähem on snäkist kasu. Hea on 15–30 jooksul süüa midagi valgurikast, näiteks Kreeka jogurtit.

5. Teed liiga palju kardiotrenni.
Vastupidavustreeninguga ei maksa üle pingutada. Erinevalt jõutrennist ei aita see lihast kasvatada, vaid võib seda hoopis põletada. See juhtub näiteks siis, kui tarbid vähe kaloreid ja jooksed vähemalt 45 minutit järjest. Tee eri päevadel vaheldumisi madala ja kõrge intensiivsusega trenni ning ära unusta jõutreeningut.

6. Sa ei maga piisavalt.
Efektiivseks kaalulanguseks vajab keha puhkust. Unevaeguses olles ei tööta hormoonid korralikult ja kaal ei pruugi langeda. Lisaks tähendab väsimus seda, et sa ei jaksa trennis pingutada. Nii et ära unega koonerda!

Allikas: womenshealth.com