Moetrendides toimub tohutu stiilide põimumine ja nendega mängimine ning ega ehtemood selles osas erine. Mida julgemalt ehteid kanda, seda tugevamalt on võimalik end ja oma isikupära esile tuua. Ehted on mõnes mõttes nagu praegu populaarsuse tipul olevad tätoveeringud – need väljendavad seisukohti, staatust ja räägivad lugusid.

Üheks viimaste aastate maskuliinsemaks trendiks on kindlasti ülikonna kandmine ning üks endast lugupidav mees kannab ülikonna all triiksärki, mille mansetid on kinnitatud ajatult klassikaliste mansetinööpidega. Mansetinööbid on midagi, millega annab lõputult mängida – need on saadaval paljudes erinevats stiilides, materjalides, suurustes. Sobitades neid teiste aksessuaaridega, nagu kella ja sobivate käevõrudega, on tulemuseks stiil, millest õhkub enesekindlust ja mõjuvõimu ning nii annab ka rangemapoolset traditsioonilist ülikonnastiili boheemlaslikult mänguliseks muuta.

Üheks populaarseimaks ja enam kantud meeste ehteks on käevõrud. Ja nende kohta käib küll üldiselt reegel, et mida rohkem, seda tuusam. Käevõrude puhul on väga lihtne sobitada erinevaid materjale ja stiile – boheemlaslik šikiga, kivi metalliga, nahk tekstiiliga – ning panna neid käerandmele nii palju, kui ranne kannab. Muide, käekella ja käeehteid võib julgelt koos kanda.

Kõrvarõngaste kandmises oleme me mehed taas mõjutatud 80. ja 90. aastatest. Kõrvarõngad on võib-olla just need ehted, mille puhul on läbi aja mängitud maskuliinsuse piiridega. Sel kevadel-suvel löövad käsikäes möllu minimalism ja ekstsentrilisus – rafineeritud maitsega meestele on minirõngaste (ingl hoops) kandmine sel kevadsuvel parim aeg, samas kui sensatsioonilisust ja soopiiridega mängida sooviv mees paneb endale kõrva keti küljes rippuva risti või muu ülesuuruses talismani (mõtle Billy Idoli või George Michaeli peale). Need töötavad kõige paremini üksikuna kandes ja on kindlaks tähelepanuallikaks.

Koht, kuhu on veel hea ja turvaline talismani riputada, on loomulikult kael. Kaelaketi kandmise moes käib samuti võitlus minimalismi ja ülevoolavuse vahel. Lihtne ja peenike nahk-, hõbe- või kuldkett on parim viis saavutada minimalistlikku detaili kasutades maksimaalselt graafiline efekt. Jämedamad, suuremad ja tugevamad ketid koos ripatsi või talismanidega annavad aga võimaluse edastada sõnumi või kanda endaga kaasas õnne ja kaitset.

Ja siis veel sõrmused! Stiile on nii palju! Selleks, et kanda klassikalist, viimistletud disainiga sõrmust, ei pea üldse abielus olema. Lisaks on sõrmuste kandmise suurepäraseks inspiratsiooniallikaks roki- või hiphopistaarid, kes on eeskujuks kanda sõrmuseid pigem suuremaid ja rohkem. Nagu on öelnud Harry Wilson oma raamatus teemantidest: “Inimesed vahivad. Tee siis nii, et nad vahiksid asja eest.”

Me elame ääretult mitmekülgsel ja hullumeelsel ajastul, mis annab meile ka võimaluse oma mitmekülgsust, ja kui ka tahate, hullumeelsust väljendada. Ehete kandmine on selle üks ajatumaid ja võimsamaid vorme, seega olgem julged ning ärgem kartkem maailmale oma stiili ja isikupära väljendada ning piiridega mängida.