Ühe päris burgeri valmistad sa mõne lihtsa nõksuga erakordselt kiirelt. Ning julgeme sulle täiesti kindlalt väita, et sellist maitseelamust sa naljalt mujalt ei saa. Boonusena isetegemise rõõm kaasa!

Mõnusa burgeri esimene ja kõige olulisem koostisosa on pihv. Pihvi valmistamiseks osta turult lihaveisehakkliha. Kui juba turul oled, võid küsida ka pisut seapekki, mida segada liha sekka, et kotlet tuleks rasvasem ja mahlasem. Veel võta turult (või kui sul on kodune aed, siis sealt) sibulat (punast), tomatit, jalapenot (kui oled terava maitse austaja) ning otsi kodustest varudest välja hapukurk. Tavalise saia asemel kasuta näiteks seemnetega koorikleiba ning mõnusa maitse saavutamiseks võta kauplusest ka üks (endale meelepärane) BBQ-kaste

Valmistamine

Sega liha sekka BBQ-kaste, sool, pipar ja tšillihelbed. Mätsi kätega kõik ühtlaselt läbi. Grillimiseks võta snitti vanaema kotlettidest – tee mõnusad peopesasuurused pätsid ning aseta need grillile. Grilli temperatuur võiks olla ca 150 kraadi. Grilli pihvi 5–6 minuti jooksul nii, et valmidusaste oleks medium või medium plus. Kui pihv valmis, lase kiiresti grillilt läbi leib.

Tõsta kõik kokku, kuid enne seda määri leivale veel BBQ-kastet. BBQ-kastme asemel võid kasutada ka tavalist ketšupit või teha ise mõne mõnusa meelepärase kastme.

Head nautimist!

Pihv

1 kg lihaveisehakkliha
Sool
Pipar
Tšillihelbed
BBQ-kaste (näiteks hikkorikaste)

Lisanditeks

Koorikleib seemnetega
Sibul
Tomat
Hapukurk
Jalapeno
Salatileht

Jaga
Kommentaarid