Anne & Stiil käis Cube Showroomis viimaseid moesuundi kaemas ja uuris Jonurmilt tema värske kollektsiooni kohta.

Milliste sõnadega oma loomingut tutvustaksid?

Kõik, mis ma teen, on unisex. See on funktsionaalsuse ja moe vahepeal. Kõik asjad on üles ehitatud praktilisuse peale – et oleksid taskud, iga ese on alati helkuriga varustatud. Helkurpael, mida kasutan, on spetsiaalselt minu jopedele kootud. Kangas on vetthülgav, sellega võib väljas vihma käes väga-väga pikka aega olla. Ühtlasi on see ka streetwear: disaini poolest tänaval, kuid ka näiteks moeüritusel kandmiseks. Samal ajal saab klient selles järgmisel päeval nii matkale kui ka metsa minna. Ülim praktilisus. On mudeleid, mis hoiavad sooja ka –30 kraadiga, aga on samas väga kerged.

Mis on kollektsioonis võrreldes su varasema loominguga uut?

Arendan alati edasi funktsionaalsust: kuhu peita veel mõni tasku jne. Kuid selle juures ei taha ma kaotada moekat väljanägemist. Moebrändi toode võib olla ebamugav ja matka jaoks on tavaliselt eraldi jope – kuid mina üritan pakkuda just seda vahepealselt. Iga uue kollektsiooniga üritan mõlemat poolt järjest tugevdada ja enda keelt läbi nende kahe elemendi edasi arendada.

Milline on olnud su kollektsiooni esmane vastuvõtt moenädalal?

Vastuvõtt on olnud väga hea. Paljud brändid konkureerivad omavahel, kuna on väga sarnased, kuid minu looming on erinev. Mul on täiesti oma nišš. See on uus asi kõigi, ka rahvusvaheliste edasimüüjate jaoks. Inimesed tõdevad, et vajadus sellise loomingu järele on olemas, kuid keegi pole senini midagi pakkunud. Nad on väga vastuvõtlikud. Esimesed kontaktid on juba loodud.

Kuidas reageerivad pariislased, kui saavad teada, et oled Eestist?

Nad saavad aru, kust mu looming tuleb. Nad teavad, kus on Eesti. Siis on ahhaa-efekt – „That’s why“. Nad saavad aru, et mu looming sarnaneb Eesti kliimale ja inimestele. Et meie elu ongi maa ja linna vahel. Igapäevaelu ei ole ainult linna-keskne, meil on palju loodust.

Jaga
Kommentaarid