Al Meta teeb riideid, mida vähesed julgevad kanda. Kuid kui nad need enda jaoks avastavad, on nad kindlasti truud kliendid. Kollektsioon uhkeldas rohke käsitööga, isetehtud kangastega ning isegi omavalmistatud jalanõudega. Minimalistlik värvigamma ja läbivad kästiöötehnikad garneetrisid laval nähtu ühtuste. Pole kahtlust, et neid esemeid on üsna keerukas kombineerida tavagarderoobiga või veel hullem - kiirmoega. Need asjad loovad oma reeglid, aja ja ruumi. Al Meta teeb riideid inimesele, kes ei hooli trendidest. Mitte karvarõrdki.

Aus August

August oma tuntud headuses. Kes on endale midagi sellelt väikselt Eesti brändilt soetanud, see teab. Pole siis ime, et üsna mitu komplekti said saalilt aplausi osaliseks. Selles catwalk'i šõus ei olnud küll mitte midagi üllatavat, kuid defilee lõppedes jäi süda rahule. See oli hea sooritus, kõik oli perfektne, just nii, nagu peab. Augusti poolest võiksid Eesti naised kanda 6 päeval nädalast vaid musta või valget ning 1 päeval nädalast kärtspunast. Võib arvata, et kolletksiooni hitt-toodeteks saavad olema ajatud ideaalse konstruktsiooniga mustad uniseks mantlid. Kandmiseks oktoobris, novembris, detsembris ja jaanuaris. Mitte augustis.

Kaleidoskoopiline Iris Janvier

Moelaval sai näha lõputult erinevaid lõikeid, värve ja tekstuure. Iris Janvieri tüdruk sel hooajal küll igavust tundma ei pea. Juhtivaks mõtteks oli - trendid on selleks, et nendest rõõmu tunda. Riiete valik kõikus skaalal töölt kokteilipeole ja sealt edasi veel suurele gaalale. Meeldejäävad olid just peoriided - nii erksate värvide kui ka eriliste materjalide poolest. Šõu krooniks oli maani värvilistest litritriipudest keep, mida lihtne kanda peokleidi asemel kas eraldi või lihtsa musta komplekti peal.

Kirilli kuningriik

Põnev oli jälgida, kuidas enne Kirill Safonovi kollektsiooni esitlust hakkas Kulturikatla külastajaskond muutuma. Naiste kleidid muutusid glamuursemaks, meeste särgid säravamaks, silma viskasid helkevad kivikesed ja frivoolsemad soengud. See kõik oli eelmäng sellele, mida need samad inimesed olid tulnud lavalt vaatama. Tegelikult ei olnudki Kirilli seekordne kolleksioon nii barokne ja külluslik, nagu tavaliselt. Märksõnadeks olid geomeetrilised mustrid, plisseer, suled ja detailne stilistika. Need naised olid sõna otseses mõttes ehitud ja see on hea, sest Kirilli kliendile meeldib kindlasti kanda nii säravat kaelaehet kui ka kõrvarõngaid. Lihtsama poole pealt olid kollektsioonis olemas ka üsna mitu tööl käimise kleiti ning mõnusad mantlid.