Tallinna moenädala viimase, neljanda, päeva avas pehmete ja mõnusate kampsikute poolest kuulsaks saanud Woolish, mis sügistalvisel hooajal keskendub meriino- ja alpakavillast riietusele. Laval sai näha nooruslikku stilistikat, mille koostisosadeks olid oskuslik värvide kokkusobitamine, moekad ruudud ning plastikust elemendist aksessuaarid. Komplekte täiendasid ka lihtsad mütsid, mis hoiavad kenasti pea soojas nii linnavahel jalutades, kui suusamäest alla tuisates. Värvidest hakkasid moelaval silma toonid sügisesest lehehunnikust, mida täiendasid pehme roosa ja lavendlililla. Lisaks kampsikutele peatus pilk ka külmadeks aegadeks ideaalsele soojale kleidile.

Oranž Gita Siimpoeg

Gita show algus tekitas ootuspärasust ning kruvis enne pinget, kui modellid lavale jõudsid astuda. Sellele aitas kaasa ka Paul Oja oskuslik biidimeisterlikkus, mis saali kenasti ärkvel hoidis. Noore tekstiilikunstniku kollektsioon "Trust No Bitch" on keskendunud sel korral oranžile värvusele. Südameasjaks on Gita võtnud Põhjamaades levinud vaibatehnika rüiu elus hoidmise Eestis ning nii nagu eelmises kollektsioonis, sai seda ka seekord näha. Laval sai näha segu seksikatest kleitidest, sportlikust tänavamoest ja ka terake glämmi, mille kõik oranž toon üheks sulatas. Gitale omased suured vormid tekitasid mõnusat äratundmist, taustaks mängimas äge moevideo. Kohati vilksas lavalt läbi ka Rihanna ja Puma kollektsioonis Fenty nähtud meeleolu.

Sõltumatu KiRiVOO

KiRiVOO esitles Tallinn Fashion Weekil kaht naha- ja keskkonnasõbralikest kangastest loodud disainerkollektsiooni "Apolline" ja "SuSi". Kollektsioonid olid puutumata kiirelt muutuvatest trendivooludest – mugavate ja kenade igapäevarõivaste austaja leiab kindlasti sealt midagi. Etendus sai alguse šikkide rõivastega, mis sobivad kenasti igapäevaseks kandmiseks. Lõigetes pole näha midagi uudset, rõivaid kaunistavad tagasihoidlikud tikandid. Laval sai näha palju mugavaid T-särke, voogavaid seelikuid ja kitsaid pliiatsseelikuid. Värvidest hakkas silma palju eestlasele sobilikku valget, halli, beeži, mille sekka segatud sinist, punast ja musta.

Mitmekülgne BRAND NO.8

BRAND NO.8 uus sügistalvine kollektsioon "Derby" nägi välja elegantne ja õrn, sekka klassikat. Disainer on inspiratsiooni ammutanud naistelt, kes tegelevad ratsaspordiga ning seda oli ka laval näha. Laval lendlesid läbikumavad ja õrnad kangad, modellidel peas kaabud.

Lisaks tulid näitamisele kollektsioonid „RED“ ja „WHITE“. Üks osa pakkus valikut argipäevastest rõivastest, mis sobivad ideaalselt näiteks kontoris kandmiseks. Lisaks kütkestas pilku pidulike rõivaste valik, milles on kasutatud tviidi ja heledat värvigammat. Suurtest kollektsioonidest ei puudunud ka luskuslikud elemendid nagu samet, litrid ning kõndimisel voogavad narmad ja suled. Show lõpuks ilmus välja ja suure lillekimbuga pruut, kelle paatkaelusega kleit oli ehk inspiratsiooni saanud Meghan Markle'i lemmikrõivastelt.

Uus moebränd Alexanderling

Kodumaise disaineri Anu Lingi poolt loodud brändi loomingu läbivaks teemaks on naine, ülistades tema voogavat siluetti ja lopsakust Madeleine Vionnet loomingust inspireeritud drapeeringute, kroogete ja keskkohta rõhutava plisseeriga. Palju leidis kaunist mustvalge kooslust, eriti püüdsid pilke põnevad kevadise ja sügisese hooaja jaoks ideaalselt mantlid, mida saab kanda ka eraldiseisva kleidina. Küll aga jäi küsitavaks etenduse stilistika, kohati tundus nagu oleks kõike liiga palju ja segamini ning ägedad detailid ei saanud piisavalt esile tulla.


Naiselik Mammu Couture

Brändi looja Maria Tammeorg on valanud oma suvel alguse saanud "LOVE" seeriasse palju armastust – rõivaid kaunistasid südamed. Etendus algas pariisliku meeleoluga ning laval sai näha komplekte, mis sobivad ideaalselt näiteks nii kontorisse, kui hiljem teatrisse. Näha sai ka mammuliku tülli ja läbikumavaid kangaid, pitsi ja volange. Volangid on seekord kaunistatud ka mõningase litrisäraga. Käsitöötikanditega glamuursed õhtukleidid on nii maitsvates kommitoonides, kui musta ja valgega üle kallatud. Etenduse lõpus ilmus lavale ka rohkete õhupallidega pruut, kes need lavalt lahkudes graatsiliselt lendu lasi.