Nagu Lummuse varasemad Eestimaa ilust inspireeritud sarjad, lõid ka Aovalguse siinsed tippdisainerid Krista Lehari, Birgit Skolimowski ja Gvido Valickis.

Lehari sõnul kutsub Aovalgus inimesi nautima, jagama ja hindama erilisi lugusid suveööde maagilistest tundidest, kus ei ole veel pime ega enam ka valge.

“Põhjala suvel ei lähe kunagi pimedaks. Eha ja koidu vahele jääva hämariku ajal sünnib lõpmata palju mälestusväärseid hetki, mis elavad meis edasi piltides, tunnetes, lõhnades, häältes, kuid neid sõnades edasi anda on alati väga keeruline,” rääkis Lehari. “Tundsime, et Aovalguse sari on just see õige võimalus, millega igaüks saab endaga kaasas kanda tükikest võluvat suveööd.”

Juveel OÜ juhataja Mart Mikli sõnul on kollektsioon Lummus toonud nii Eesti kui Põhjamaade ehtemaastikule värsket ja isikupärast hingamist, mis võitnud kümnete tuhandete inimeste südamed ja ehtekarbid.

“Meil on üle poole sajandi ehete valmistamise kogemust, kuid pisut enam kui aasta tagasi Lummust luues, tundsime ikkagi mõnusat ärevust,” ütles Mikli. “Me astusime esimest korda tööstuslikult toodetud disainehete maailma ja leidsime seal väga sooja vastuvõtu. Ma tänan kõiki inimesi Lummuse ehete kandjaid, kes seeläbi head sõna levitavad.”

Aovalguse ehteid esitlesid ajakirjanikud Marii Karell (“Radar”), Kais Allikivi (Õhtuleht), Jete Laanemägi (Delfi Naistekas), Liisu Lass (ERR) ja Eia Uus (Anne ja Stiil) ning moeblogija Pille-Riin Aasa (prfashionroom.blogspot.com)

Lummuse esimesed viis sarja kannavad nime Võilill, Pühendusega Pärdile, Võsailu, Rannarahvas ja Suvemaja ning nende ehted esindavad just neid eestlastele armsaid teemasid. Aovalgus on Lummuse kuues sari.

Kõik Lummuse ehted valmistatakse kvaliteetsest hõbedast, lähtudes käsitöö traditsioonidest ning kasutades kaasaegseid tehnoloogiaid. Puitdetailid valmivad MTÜ Pimedate Töökeskus Hariner eritellimustööna.

Eesti pikimate traditsioonidega ning suurim kuld- ja hõbeehete tootja Juveel OÜ tegutseb juba aastast 1923. Peagi avatakse Kristiine keskuses teine Eesti Juveeli nime kandev kauplus, mis on jätkuks mullu Rocca al Mare keskuses avatud esindusliku jaekontseptsiooniga poele.