Heli Veliste, 27


Olen Paide tüdruk, nüüd elan Tallinnas. Ülikoolis õppisin moedisaini. Pärast kooli lõppu olen töötanud eri rõivakauplustes dekoraatorina, praegu töötan dekoraatorina Seppäläs. Minu kavandatud kleit on inspireeritud veest loojuva päikese taustal.

Katariina Lahesaar, 17

Õpin Pelgulinna gümnaasiumi kunstiklassis, lisaks õpin moedisaini ja õmblemist. Vabal ajal joonistan ja maalin või käin jooksmas, samuti meeldib mulle fotograafiaga tegeleda.

Eha Pinsel, 51

Olen koduperenaine Pärnust, kes on riideid välja mõelnud nii kaua, kui end mäletab: õde õmbles valmis kõik mu nukkude kleidid, mis kavandasin. Suurena sai ta õmblejaks – tema nõela alt on pärit ka mu pruutkleit ja minu disainitud veekleit. See on voolav kui vesi, kerge kui vesi, sinine kui vesi!

Alisa Vasina, 24

Omandasin dekoraatori eriala Tartu Kunstikoolis, hiljuti lõpetasin Tartu Kõrgema Kunstikooli maalingute osakonna. Elan Tallinnas, kus töötan Hestia mööblisalongis disaineri ametikohal. Vabal ajal maalin popsürrealistlikus ehk lowbrow-stiilis. Üritan oma maalidele leida väljundit ka tootedisainis, tehes digitrükki mitmesugustele esemetele.

Siret Ott, 27

Õppisin algselt õmblemist, kuid kui kavandatud riided vajasid erioskusi, jätkasin õpinguid rätsepa erialal. Minu suur soov on saada moedisaineriks. Nüüd olen esimese kursuse üliõpilane Tartu Kõrgemas Kunstikoolis tekstiili erialal. Disainin, et tuua välja ka nende naiste ilu, kes ei mahu modellide standardmõõtudesse – et anda riiete abil neile parem enesetunne. Vabadust naudin tsikliga sõites! Minu kleit on inspireeritud järvevee peegeldusest. Vesi on lihtne ja vee teema ei pea seonduma sinise värvitooniga. Kleiti kaunistab käsitsi tehtud makrameetehnikas kollastest pärlitest pael.

Saada oma kavand!

Anne & Stiil, Värska Vesi ning moelooja Perit Muuga kuulutavad välja konkursi, mille võidutöö teostatakse Perit Muuga moemajas. See jõuab nii moelavale kui ka tootmisse 2017. aasta kevadel!
Kas võiksime järgmisel suvel kanda sinu kujundatud kleiti? Disaini veest inspireeritud kleit ja saada kavand koos oma kontaktinfoga aadressil moelooja@kirjastus.ee. Kavand võib olla joonistatud, maalitud, kleebitud või mis tahes muus tehnikas.