Loe edasi ja saa teada üheksa kuldreeglit, mida kanda pulmas, kui oled täielikus segaduses.

1. Kleit on alati kindel valik

Kui sul on raskusi omavahel lihtsasti kokku panna perfektseid pükse, toppi ja jakki, siis haara kapist lihtsalt „kindla peale minek“ ehk kaunis kleit. Pane komplektile juurde kontsad ja erk huulepulk. Ideaalne!

2. Väldi liiga lühikest seelikut

Asi pole ainult austuses pruutpaari vastu, vaid ka vähetuntud faktis, et pikemad lõiked on konservatiivselt seksikad. Eriti kergelt ebaregulaarsed lõiked, mis jalga vaid liikudes väga kergelt paljastavad. Jää klassikaliselt stiilseks ja kanna pikka lõiget.

3. Proovi julge värviga pitsi

Valge pits ja kreemikarva kaunistused on kõige esimesed asjad, mida pulmakülalisena igal juhul vältima pead. Jäta need pruudi pärusmaaks, palun. Selle asemel vali aga litrid, värviline pits ja nutikas tekstuuridega mängimine ning kihiline riietus.

4. Jah, sa võid kanda musta

Modernses maailmas on nii palju imelisi asju: iPhone, Headspace rakendus, hashtagid, jooga ning loomulikult ka see, et pulmas ja ristimistel võib kanda musta. Kunagi ammu oli must vaid leina ja kurbuse värv, kuid nüüd on see hoopis kõige šiki ja moodsa toon. Seega kanna seda pulmas julgelt ja uhkusega.

5. Kanna endaga alati kaasas väikest käekotti, milles sisaldub vaid hädavajalik

Suurtele käekottidele ja õlakottidele ei ole just „eriline üritus“ peale kirjutatud. Need näevad pigem välja nagu läheksid matkama. Vali minimalism ning mine pulma võimalikult väikese käekotiga. Samuti ära võta endaga kaasa liiga palju asju. Mõtle sellest kui tõelisest vabadusest.

6. Kanna kõrgeid kontsi, millega tõepoolest suudad KOGU PÄEVA kõndida

Pole midagi hullemat sellest, kui paned jalga kõrged kontsad ja tunned juba paari tunni pärast tantsupõrandal põrguvalu ning lonkad. Leia mugavad, kuid silmapaistvad kingad, millega saad pidutseda varaste hommikutundideni.

7. Kanna käiseid või võta endaga igaks juhuks kaasa miski, millega saad õlgu katta (religioossete tseremooniate puhul)

Paljud religioossed tseremooniad võivad aset leida pühades paikades, mis nõuavad lugupidavat, katvat riietust. Mõtle näiteks sellele, mida kantakse tavaliselt kuninglikes pulmades ja kanna paksemate õlapaeltega kleite, haara kaasa kaunis siidisall, millega dekolteed katta või kanna hoopis käistega kleiti, mis lahendab korraga ja kergelt kõik mured.

8. Kui sa pole kindel, pea pruudiga nõu

Kui sa tõepoolest ei tea, mida kanda võiksid ja ka kutsel ei ole rõivavalikuks juhiseid antud, siis on alati hea mõte võtta pruudiga ühendust. Nipp: Tee kindlaks, et räägiksid pruudiga vähemalt mitu nädalat enne suurpäeva, kuna pruudil on pulmapäeva lähenedes tõenäoliselt vaja palju tähtsamatele asjadele mõelda ning ta ei kiida paanikasõnumit sinu poolt kindlasti heaks vaid paar tundi enne kui ta peab altari ette kõndima. Kui sa ikka veel ei tea, mida kanda, siis vali kas kleit või ühevärviline ülikond.

9. Ei, sa ei tohi endiselt valget kanda

Kuigi ametlikku riietust puudutavad reeglid on viimaste aastate jooksul vabamaks muutunud ning mitmed pruudidki ei vali enam valget või kreemitooni kleiti, siis see ei tähenda, et võiksid pulmakülalisena pikas valges kleidis kohale minna. Kuigi peaksid üleni valget välimust iga hinna eest vältima, võid alternatiivina valida mõned (!) valged aksessuaarid või ühe silmapaistva ehte, kuna pead sellegipoolest kindlaks tegema, et sa ei näeks pruudist parem ja uhkem välja.

Allikas: Who What Wear