Jazzis ainult tüdrukud
Kairit Tuhkanen

Moepolitsei rubriigi jaoks on seekordne osa ajalooline, sest esmakordselt õnnestus mul ka ise samal üritusel viibida ja kandjaid oma valikutes elusast peast takseerida. Anne&Stiili ilugalal kaamera ette jäänud meikar Kairit Tuhkanen kuulus ka nende ilulemmikute zhüriisse ja tema kalasoomuselitriline, pärlmuttersähvatusi helkiv jazziajastu mõjutustega kleit Marilin Sikkalilt oli ääretult efektne. Kleidi haripunkt saabus, kui kandja selles üle põranda libises – sajad sahisevad litrid mängimas vaatajate närvidel. Mitte vaid efektne, vaid ka artistlik.
Hinne: 8

Jõulukaunistus
Marilin Sikkal

Moelooja Marilin Sikkal lähenes õhtu dress-code’ile „metalne“ jeffkoons’ilikult. Viimane armastab oma teoseid katta kiiskavate metalltoonidega, nii et nad kõik näevad välja nagu efektses hõbepaberis jõulukaunistused. Kunstniku eriliseks lemmikuks on metalselt läikiv, täpselt sama tooni fuksiaroosa nagu Sikkali metalsetelt litritelt vastu peegeldas. Lihtsa, klassikalise lõike ja ühes toonis litrite kombinatsiooni peale võib alati kindel olla – see on muutunud samasuguseks pühadeklassikaks nagu väike must kleitki ja sobib ideaalselt, kui hing ihkab musta asemel natuke rohkem glamuuri ja sära, sest neilt litritelt helgib vastu vaid elurõõmu. Ainukene b-moll komplekti juures on meik. Sikkal on noor ja kaunis naine, tal pole vaja vanust hägustavat ja isikupära peitvat meiki, mis pigem grimmiga sarnaneb – sest kõike on nii palju ja kunstlikult, et kandjat sealt alt enam ära ei tunne ega üles ei leia.
Hinne: 7

Halli 50 varjundit
Kriss Põldma

Ehtebrändi New Vintage by Kriss taga seisab särav naine Kriss Põldma. Kuigi tema tualetilt vaatasid vastu meie novembritaeva merega ühte sulatava halli 50 varjundit, oli selles A-lõikelises, kahe rea rüüzidega isikupärastatud ning 1920. aastaist inspireeritud väljapeetud retrosiluetis niivõrd palju vormijulgust ja silmatorkavust, et püüdis gala litrimere keskel pilgu naksti kinni. Intelligentse inimese elegantne riietus.
Hinne: 8

Linnutee
Janne Klooren

Ürituse korraldanud ning Ly Ranne auhinnaga pärjatud Janne Klooren läks välja täispanga peale. Tiina Talumehe põhjamaisetes metalsetes toonides linnutee-kleit on nagu Eesti hämar talvemaastik, kus raagus lumemarjaste põõsaokste vahelt sillerdavad taamalt vastu helendavad lumehanged, mille ümber on laiumas jahe öö.
Hinne: 9

Gootidiskotar
Triin Tulev & sõbranna

Triin Tulevi taljel trombina sõlme tõmbuva kanga korrapärane, kuldne siksakmuster ja oi-kui-pikk lõhik meelalt pikkade varrukatega liibuval kleidil toovad meelde disko hiilgeajad. Glämm ja seksikas. Sama stiilselt ajastutruu on ka kaelaehteks seatud kuldne sõõr. Kuid millise huvitava kontrasti loob see jumestusega, mis oleks nagu Helsingi raudteejaamas ringi uitavatelt gootiprintsessidelt laenatud, eelkõige tänu uskumatult graafilisele kulmujoonele.
Tulevi sõbrannal oli endast lugupidava lõpptulemi saamiseks valida kahe variandi vahel: 1) mustad sukad; 2) pikem kleit. Tema läks aga oma teed.
Hinne: 7 & 3

Jumalanna Hera
Merit Boeijkens

Stilist Merit Boeijkens on käinud uitamas Vana-Kreeka daamide garderoobis, sest tema komplekti tuunikast inspireeritud siluett pärineks nagu mõnelt antiikaega kujutavalt värvitahvlilt. Seda muljet tugevdavad veelgi rinnal mustrirägastikke loovad valge-kuldsed litrid, mille kahetooniline harmoonia mõjub talves soojalt. Säravalt maitsekas nagu Peloponnesese kaljunukil päikese käes kiiskav jumalanna Herale pühendatud tempel.
Hinne: 8