Linane valge Kalamaja Printsessi Ice Cream Shirt sobib esimeseks koolipäevaks. A-lõikeline seelik on mugav kanda dressipluusi või sviitriga. Pluus 45.-, seelik 49.-

„Paljudes koolides on koolivorm, enamasti kampsun või vest, vahel ka pluus ja seelik. Sel juhul on vanematele kooliriide valik suurema peavaluta. Oma kogemusest võin öelda, et kõige rohkem otsitakse tumedamaid seelikud ja heledaid pluuse, mida saab kogu aasta jooksul nii pidulikel hetkedel kui ka igapäevaselt kanda,” tõdeb Rask.

Dadamora pesukaruga pulloverkleit on mugav üle pea tõmmata. See on valmistatud pehmemast paksemast kangast, et ka külmemal ajal kanda. Hind 42 eurot.

Materjalidest on eelistatud pigem naturaalsed. „Minu lapsed on talvel kasutanud peenvillast sooja pesu, mis teeb olemise mõnusaks. Ka laste koolivormi kuuluva villase kampsuniga olen väga rahul,” ütleb Rask. Kui kooliriideid saab vabalt valida, soovitab disainer tüdrukutele üht korralikku seelikut.

Armas must kleidike, mida kaunistavad ülalt alla jooksvad volangid, on asendamatu iga tütarlapse kapis. Hind 65.-

„Vahel võib läbi põigata ka taaskasutuspoodidest, kust võib leida soodsalt mõne erilise pluusi, püksid või seeliku.” Tüdrukuid on erinevaid – mõni tahab käia ainult teksapükstes ja mõni pole eluski nõus pükse jalga panema, käies vaid seelikuga. „Lastel ongi hea lasta riides käia täpselt nii, nagu nad soovivad. Peaasi, et ilmale vastavalt. Enda valitud riiete kaudu saavad nad end väljendada ja areneb ka maitsemeel,” teab disainer.

Moelooja Vilve Unt teab, kui tähtsad on sügisel ja talvel soojad kampsunid – neid on mõnus kanda kihiti.