Christian Siriano

Traditsioonilisele valgele, mis ei sobi kaugeltki igale põhjamaisele kaunitarile, astuvad kindlal sammul kandadele karged pastellid, elegantsed nude-varjundid, šampanja-, karamelli- ja kohvitoonid, aga ka ootamatult mahlakad värvilahendused.

Vera Wang, 2019. a kevadkollektsioon

Pulmakleidi valikust saab peo kõige olulisem otsus, millest sõltub ka kogu ülejäänud tseremoonia atmosfäär, mis võib vastavalt pruudi soovile viia peokülalised Prantsuse roosiaeda, romantikaga täidetud mereranda või hoopis luksusliku kullaga kaunistatud ballisaali.

Monique Lhuillier

PÄIKESELOOJANGULINE LUULELISUS

2018. aasta pulmatrendide hulka kuuluvad õlgadele langevate ja kellukesevarrukatega kleidid, nagu ka sajandipulmas nähtud Meghan Markle’i kleit Givenchy moemajalt. Selle vintaažilikult romantilise siluetiga sobivad aga eriti hästi kreemised ja roosad toonid, mis on sellel hooajal samuti eriti populaarsed. Lisaks cappuccino, õrn lavendel, taevasinine ja helekollane, aga ka eriti muinasjutulisena mõjuv litritega kaunistatud hõbedane.

Jenny Packham

ŠIKK JA OMANÄOLINE

Kui üks tunneb end mööda kehakumerusi voolavas valges pitsis tõelise Disney printsessina, ei suuda minimalistlikuma maitsemeelega neiu end altari ees poolt kirikukoridori enda alla hõlmavas kleidis ettegi kujutada. Just seetõttu otsustavad julgemad pruudid stereotüüpidele (ja vanavanemate soovidele) vastu astuda, kandes pronksjat, punast või hoopiski musta kleiti. Kõige tähtsam on ju see, et pruut ennast ise maksimaalselt hästi tunneks.

Vera Wang, 2019. a kevadkollektsioon

Väga heledat nahka kaunistab kindlasti ookeanisinine või smaragdroheline kleit, mis sümboliseerib rahu ja truudust ning mõjub oskuslikult valitud ehete seltsis vägagi šikina. Päikesesuudeldud nahaga loovad täiusliku harmoonia näiteks pruunid ja kollased valikud, mida kandes tuleks tagasihoidlikuks jääda ka soengu ja huulevärvi osas. Ühevärvilistele kleitidele lisaks pakuvad pulmaajalugu muutvad disainerid, nagu Vera Wang ja Carolina Herrera, mitmevärvilisi ja lõbusate tikanditega valikuid või hoopis puhtajoonelisi kombinesoone.

KLEIDID, MIDA GUUGELDAB KOGU MAAILM

Iga pulma oodatuim hetk on kahtlemata pruudi saabumine, mil ka tehnikaga teie peale olevast külalisest saab telefonikaameraga varustatud fotograaf, kes selle päeva kõige tähtsamat momenti igast küljest jäädvustada püüab. Et tüdrukud kasvavad üles soovides olla printsessid, saab pulmapäevast hetk, mil see kaunis lapsepõlveunistus täitub. Sinu ees on kuninglikud pulmakleidid, mis ei kustu ajaloost ka sajandi pärast, pakkudes ühtlasi inspiratsiooni ja silmailu tänapäeva suur- ja väikelinna printsessidele.

Grace Kelly ja Monaco vürst Rainier III pulmapäeval

Tõeliselt kuningliku valiku tegi oma pulmapäevaks Hollywoodi staarnäitleja Grace Kelly, kes abiellus 1956. aastal Monaco vürsti Rainier III-ga. Selleks tähtsaks päevaks valis ta maitsekalt kaetud kleidi kurikuulsast Valenciennes’i pitsist, mis valmis rohkem kui sajand tagasi.

Printsess Diana pulmakleidist sai üks kuningliku pere paremini hoitud saladusi. Tegelikult valmis selleks tähtsaks päevaks lausa kaks kleiti, millest üks oli nii-öelda varuks ehk juhuks, kui õige kleidi eskiisid peaksid enne tseremooniat pressi kätte sattuma. Diana kleidist pidi saama tõeline üllataja ning selleks, et sellel püsiks saladusloor, võeti ette vägagi radikaalseid meetodeid. Näiteks pidi kleiti disaininud David Emanuel pärast oma joonise kinnitamist Dianaga selle tükkideks rebima. Diana suurejoonelist kleiti kaunistas enam kui 10 000 pärli ning üheksa meetri pikkune kleidisaba.

Printsess Diana kleit pärandati tema poegadele ja praegu on see osa Dianale pühendatud näitusest.

Väga kauni kleidivaliku tegi seitse aastat tagasi altari ette astunud Kate Middleton, kelle stiilitunnetust miljonid naised üle maailma imetlevad ja oskuslikult kokku sobitatud rõivakomplektidest eeskuju võtavad. Kate’i kleit läks maksma ligi 400 000 eurot, tema pead kaunistas aga Elizabeth II-le kuulunud tiaara. Nii inspireeris ka tema Alexander McQueeni moemajas valminud kleit sadu pruute, kes tellisid sarnast varianti ka oma pulmapäevaks.

Kate Middletoni pulmakleidi autor oli ääretult andekas ja loominguline Sarah Burton.

Meghan Markle’i, keda tihti ka Grace Kellyga võrreldakse, pulmakleidisaba oli kuninglikult pikk, kuid selle kuulsus jääb ajalukku veelgi pikemalt. Kaheksa isiklikku kohtumist disaineriga, kolm kuud kestund õmblustööd ning kokku ligi 500 tundi tikkimist – just nii valmis käesoleval aastal enim tähelepanu saanud kleit. Lumivalge, kolmveerandpikkuses varrukate ja klassikalise siluetiga kleit ning viiemeetrine käsitsi tikitud loor, mis läksid kuninglikule perele maksma ligi 500 000 eurot, tehti Givenchy moemajas. Praegusele Sussexi hertsoginnale kleidi loonud Clare Waight Keller ei tohtinud isegi oma abikaasale rääkida, et töötab kuningliku pulmakleidi kallal – taas hoiti teema suure saladusena.

Moelooja Liisi Eesmaa sõnul on Meghani pulmakleit triumf pitsi üle. „Mulle väga meeldib – imetabane lõige, kvaliteetne siid ja moodne minimalism, kus tiaara ja kümnete meetrite pikkune loor panevad kogu look’ile võiduka hüüumärgi.”