Jaanuarikuu viimasel laupäeval ERM-is toimuva moeshow “ENNE” näol on tegemist erakordses atmosfääris aset leidva moeetendusega, milles kohtuvad minevik ja tulevik, vana ja uus. Disainerid Sirli Pohlak ja Kertu Kivisik esitlevad neljakümne meetri pikkusel laval oma loomingut, mis peegeldab nende nägemust etnograafilisest pärimusest tänapäeva moes.

Lisaks toob “ENNE” lavale ka eksklusiivse vaheshow, milles saab näha tervelt neljateistkümne noore Eesti disaineri loomingut. Eksklusiivse vaheshow "Eesti muld ja Eesti süda" stilistiks on ERKI 2016 võitja Mariliis Niine ning oma värsket loometööd esitlevad: Andreas Kübar, Kristel Kuslapuu, Kreet Kärner, Triin Tint, Marily Kapp, Cärol Ott, Marleen Afanasjev, Frida Jõe, Vera Ostrowski, Kristiina Jeromans, Gita Siimpoeg, Katrin Aasmaa, Kai Kuusmann ja Külli Triin Laanet.

“ENNE” raames toimub Tartus esimest korda ka MoeKunstiKino ja esmakordselt on Eestis võimalik kogeda kontseptuaalset moevideot virtuaalreaalsuses ehk VR keskkonnas. Etnograafilise moekunsti näidetega saab tutvuda ka ERM-i galeriis, kus on avatud näitus „Külatänavalt punasele vaibale. 100 aastat rahvuslikku moodi“. Säravate noorte disainerite etnost inspireeritud moekunst on 17.-26. jaanuarini nähtav ka pop-up-näitusel Tasku Keskuses. Ülespaneku kuraatorid on Cärol Ott ja Marleen Afanasjev.

Sissepääs kogu sündmusele on tasuta ning järelpeole samal õhtul oodatakse kõiki huvilisi Genialistide Klubisse. Muusikat mängivad Lexsoul DJ-s, Peeter Ehala, AN100 ja PEO NEER. Uksed järelpeole avatakse kell 22.00, tavapilet 5 / flaieriga 3. 

Jaga
Kommentaarid