“Peale visuaalse ilu taotlemise on kunstilise videoinstallatsiooni „Living Spirits“ sisuks ajatu teemakäsitlus moe- ja rõivatööstuse olemusest suunaga jätkusuutliku ning loodustsäästva tarbimise propageerimiseks”, selgitab projekti initsiaator ning produtsent Mikomägi kokkuvõtvalt.

Lühifilmi salvestas RED Epic kaameraga üles Šveitsi päritolu rezhissöör-operaator Martin Jäger, kes lähitulevikus plaanib tööalaselt Eestimaal pikemalt jalga kinnitada. Kontseptsiooni ja kostüümide autoriteks on Eesti Kunstiakadeemia moedisaini osakonna aktiivsemad magistrandid Britta Ratas ja Piret Mägi, kes samuti on ka ERKI moeshow eestvedaja.

Tantsulisust ning sümboleid täis moelugu koordineeris koreograaf Veronika Vallimäe ning filmimuusika komponeeris State of Zoe laulja ning helilooja Anneliis Kits. Linateosel nähtavate Living Models Agency modellide ja professionaalsete tantsijate stiiseerimiseks andsid oma panuse jumestuskunstnikud Kaia Triisa, Gaida Talu ja Ellen Walge ning juuksestilistid Kati Vaikre ning Sergei Rakovski.

Moevideost inspireerituna, jätkusuutlikke ning säästlikke põhimõtteid silmas pidades, valmis ka teemakohane rõivaseeria. Koostöös Baltika Kvartalis asuv Moetänava ning Sangariga õmblesid Piret Mägi, Britta Laumets ning Triin Amur kokku HULA taaskasutus-kollektsiooni, mis juba oktoobrikuu teisel nädalal Moetänaval (Veerenni 24) müügile tuleb. Pilte kollektsioonist näeb siin!

Nii moefilmi kui ka -kollektsiooni esitleti esmakordselt septembris Disainiöö 2012 festivali raames toimunud elamusetendusel Trash To Trend.