RETSEPTID | Värske ja värviline: mahuta ühte klaasi terve kuhi vitamiinirikkaid marju-puuvilju
Ühele
1 väiksem külmutatud banaan viilutatuna
1 dl külmutatud põldmarju
1 + 0,5 dl mandlipiima
1 sl (toor)kakaopulbrit
1 sl maapähklivõid
1–2 datlit
kaneeli
1 tl kakaonipse (soovi korral)
Võta pooled marjadest varakult sulama ja purusta need seejärel kahvli abil. Haki kergelt datlid ja blenderda koos 1 dl mandlipiima, banaaniviilude, kakao ja maapähklivõiga ühtlaseks. Vajadusel lisa pisut vett. Vala suure klaasi põhja purustatud põldmarjad, lisa 0,5 dl mandlipiima ja kõige peale smuuti. Tõsta smuutile ülejäänud põldmarjad ja pisut jahvatatud kaneeli. Soovi korral lisa ka kakaonipse.
Ühele-kahele
1 dl külmutatud maasikaid
1 dl külmutatud mustikaid
suur peotäis lehtkapsalehti
1 banaan
1 dl mandlipiima
1 sl tšiiaseemneid
julge sorts sidrunimahla
1 dl vett
Eemalda lehtkapsalt suuremad rootsud ja rebi lehed pisut väiksemateks tükkideks, et masinal oleks neid lihtsam purustada. Pane blenderisse ning lisa marjad, tükkideks murtud banaan, mandlipiim, tšiiaseemned ja sorts sidrunimahla. Kalla juurde vesi ja töötle ühtlaseks. Kui smuuti võiks olla vedelam, lisa veel vett ja surista segamini.
Kahele kuni neljale
Roheline smuuti
2 dl ananassitükke
pool avokaadot
1 külmutatud banaan viilutatuna
1 kiivi
suur peotäis värsket spinatit
2 dl kookospiima
sorts laimimahla
Mango-vaarikasmuuti
3 dl külmutatud mangot
1 dl külmutatud vaarikaid
0,5 dl peedimahla
poole apelsini mahl
u 2 dl vett
Kaunistamiseks: külmutatud vaarikaid , põldmarju, tšiiaseemneid ja/või õietolmu
Pane mõlemad segud eraldi blenderisse ja surista ühtlaseks. Vajadusel lisa veidi vett, kuid mõlemad kausismuutid peaksid jääma pisut paksemad. Vala need kaussidesse kokku nii, et pool kausist jääks rohelisele smuutile ja pool marjasegule. Kaunista külmutatud marjade ja tšiiaseemnete-õietolmuga.
Võid serveerida kihilist smuutit ka läbipaistvatest pokaalidest – vala klaasi esimesena roheline kiht ja seejärel punane.
Spinati asemel sobib ka lehtkapsas.
Ühele-kahele
1 dl külmutatud jõhvikaid
1 dl külmutatud musti sõstraid
1 banaan
2 sl kaerahelbeid
2 dl kookospiima
Kaunistamiseks: külmutatud jõhvikaid, müslisegu või kergelt röstitud kaerahelbeid
Töötle kõik koostisosad blenderis ühtlaseks, vajadusel lisa veidi vett. Kaunista ja serveeri kohe.
Astelpaju-mangosmuuti
Ühele-kahele
2 dl külmutatud mangotükke
0,5 dl külmutatud astelpajumarju
0,5 tl kurkumit
1 viil ingverit
poole apelsini mahl
1 dl kookospiima või maitsestamata jogurtit
Kaunistamiseks: kookoshelbeid, külmutatud vaarikaid
Koori ingveriviil ja tükelda kergelt. Töötle kõik koostisosad blenderis ühtlaseks, vajadusel lisa veidi vett. Kaunista ja serveeri kohe.