Järgmisena andsin oma endokrinoloogi nõudmisel verd uute analüüside tegemiseks – kilpnäärme talituse kontrolliks. Tõepoolest, veidi suurendatud rohuannus on parandanud talitust ning tõstnud hormoonitootlust. Suuri muutusi ma otseset ei tunne, nagu ma ka seda alatalitust ei tunne.

Oktoobrikuu vereloovutusele panin punkti SYNLABi verevõtu kabinetis. Et elu liiga rutiinne poleks, genereerin igasugu huvitavaid ettevõtmisi, mis puudutavad füüsilist ja vaimset tervist ning keha vormimist. Sellel korral langes minu valik üldisemale analüüsile, mis oli ka SYNLABi poolt koostatud paketina ning ma ei pea ise genereerima, mida peaksin analüüsima.

"Terviseriski pakett" koosneb 13st analüüsist, mille tulemused näitavad tervise üldseisu. Kindlasti on hea, et arst annab tulemustele selgitusi. Tegelikult oleksin pidanud sellest alustama, et oleks hea praegu võrrelda elustiili muutuseid ja kuidas organism puhastub või mis kehaga täpsemalt toimub.

Arsti kommentaaride ootamine võttis veidi kõhedaks, sest kunagi ei tea, mis võib tulla – teadmatus ja ootamine on kõige ebameeldivamad tunded elus. Üldkokkuvõttes olen väga heade tervisenäitajatega terve inimene. Minu põhilised küsimused oli maksa, neerude ja kilpnäärme töö kohta, üldiste vitamiinide ning hemoglobiini ja kolesterooli näitajatele minu organismis – need põhjustavad tervisele ka suurema haiguste riski. Kõik näitajad olid referentväärtuste tabeli (ehk lihtsõnu lubatud miinimumi ja maksimumi skaala) järgi miinimumi juures.

Tööd on vaja veel teha liigsete kilodega! Hetkel oli näha ALAT-rakkude rohkust, mis olid veidi üle normi ehk mul on väike maksakahjustus, mis võis seda näidata. Väiksemal määral võib see tuleneda ka neerudest või südamest. Arst kinnitas, et see näitaja läheb normi koos kaotatud kilodega.
Tänu suurele füüsilisele koormusele ja trennidele on suurenenud maksimumini kreatiniini tase ehk skeletikarkassi lihased toodavad kreatiniini täna suurenenud füüsilise koormusele ja see on isegi hea ja normaalne.

Väga huvitav oli arstiga vesteldes läbi käia kõik terminid ja sinna juurde kuuluvad näitajad. Arst selgitas, miks üks või teine näitaja võib olla muutunud või väljaspool normi või millest võib olla see tingitud. Kahjuks on arsti jaoks loogiline kasutada ladinakeelseid nimesid ja meditsiinilisi lühendeid ning kohati tundsin, et miskit läheb mööda. Siis küsisin lähemalt ja kõik sai tõlgitud ning ka vajadusel oskab arst neid väljendeid seostada eluliste olukordadega. Hooli endast! Tasub tõesti teha oma tervisele üldine kontroll. SYNLAB teeb seda väga kiirelt ja mugavalt.

Vere andmine toimus mul suhteliselt möödaminnes – see oli täpselt töökoha kõrval. Konsultatsioon toimus telefoni teel. Minu argi- ja tööelu ei olnud puudumise tõttu häiritud ning ma ei pidanud kusagile kaugele ja kauaks füüsiliselt kohale liikuma. Mugav!

Kõigi nende lisategevuste juures ei unusta ma oma rutiinseid Myfitnessi saalitreeninguid ja muidugi uute lemmikut rühmatrenni Naine. Saalitrenn saab alguse seitsme kuni kümne kilomeetri kiirkõndimisega, sinna otsa mõned kardeoharjutuste 3 korda 15 seeriad ning lihviks kõhulihaste seeria. Mulle hullult hakkas meeldima ka Myfitnessi Revali klubi, sest seal on saunad ja bassein, mis on eriti mõnusad pärast kardeotrenni. Näiteks esmaspäeval ja kolmapäeval on nii, et enne teen 15 minutit kestvat kiirkõndi, siis 1 tund Naine treeningut Siretiga ning lõpuks mõnus premeerin end lõõgastusega spaas. Mida veel soovida!

Samas, pean tunnistama, et oktoober oli meeletult kiire, teguderohke ja tagasilöökidega kuu. Mõni takistus oli tsükliga, mis sel korral oli ebamugavalt valulik ning siis ei suutnud ma paar päeva lihtsalt trenni teha. Kõige tipuks oli ka migreen, mida polnud mõned kuud olnud.

Kuu lõpus tuleb veel kohustuslik Etheliga kohtumine, kus kaalume, treenime ja peame plaani edasises lahingus ülekilodega- Enne kohtumist teen väikese kohustusliku soojenduse, kõndides umbes kolm kilomeetrit kiirkõndi. Kaal on mul 106 kilogrammi – muidugi ei ole see, mis võiks olla, aga on, kuhu pürgida.

Kiirel kuul on mind päästnud EMS-treening Kehastuudios. Kui ma tean, et õhtul päris trenni ehk saali ei jõua, siis vähemalt 30-40 minutit leian ma EMSi jaoks. Äärmisel juhul olen mõelnud ka selleks näiteks lõunaaega ära kasutada. On mugav, et Kehastuudio asub mu töökoha ligidal, aga samas on sinna ka iga hetk mugav minna, sest see asub kesklinnas logistiliselt heas kohas.

Lisaks olen teinud trenni ka vabadel päevadel või pärast trenni pressoteraapiat. See on hea lihaste lõõgastamiseks, kehast liigse vedeliku väljaviimiseks ja lihtsalt mõnusaks olemiseks, mis kestab umbes 40 minutit. Pressoteraapia ühendab endas kudede füsioloogilise drenaaži ja massaaži tervendava mõju põhimõtteid.

Kogesin midagi, mida mina ei soovita – tegin kaks ühes, ehk EMSi ja siis päris kardeotrenni peale. See oli liiga suur koormus, kaasa arvatud südamele. Pigem tasub teha üht neist. Saalitrennid on 3-5 korda nädalas ja sinna mahub vastavalt vajadusele ka EMS. Trennivabal päeval on heaks lõõgastuseks pressoteraapia – see mõjub hästi lõdvestavalt ja viib ka liigse vedeliku organismist välja.

Arvestada tasub sellega, et kõik lisaliigutused, mis enda kehalise vormi parandamiseks teed, on toeks põhilisele – õigele toitumisele ja regulaarsetele treeningutele. Arutasime ka Etheliga, Myfitnessi personaaltreeneriga, minu olukorda ning ilmselt ainult toitumisega mu kilod ei kaoks. See võitlus saab toimuda ainult koos aktiivse kardeoga. Kõik see on väga personaalne ja individuaalne. Õpi tundma oma keha, sest siis te mõistate teineteist ja ei tööta teineteisele vastu.

Kaine oktoober – jätkame!