Minu päevad on tavaliselt väga hektilised ja tegevused on üsna seinast seina: näiteks kohtun Testlio tiimiliikmetega, suhtlen meie testijate ja klientidega või esinen ettekandega mõnel konverentsil või üritusel. Seega sõltub tööpäeva pikkus planeeritud toimetustest.

Pärast tööd aga võtan aja maha, naudin pere ja sõprade seltskonda ning tegelen oma hobidega, milleks on ratsutamine ja klaveri mängimine. Eestis olles käin enamasti enne tööd ratsutamas - naudin väga neid hommikuid oma hobuse seltsis. See annab mulle positiivse laengu, et päevaga pihta hakata.

Mis meeldib Sulle enim enda töö juures?

Kindlasti inimesed! Nemad on need, kes mind inspireerivad ja süstivad minusse energiat.

Milliseid koosolekuid eelistad pidada – kontoris kohal olles või telefoni/arvuti teel?

Ma otseselt ei eelista mingit kindlat koosoleku formaati. Kõikidel koosolekuvormidel on oma otstarve, pealegi sõltub paljugi sellest, mis on osalistele parasjagu kõige mugavam viis koosolekut pidada. Telefon, arvuti, kohalolek - kõik toimib nii kaua, kui koosolekul on oma eesmärk ja tulemus.

Kui palju veedad aega kontoris? Või eelistad pigem kodukontorit?

Mõned üksikud päevad töötan ka kodust, kuid enamasti meeldib ikka kontoris või mõnes muus "co-working" kohas käia, kuna siis saan inimesi näha, nendega suhelda, mõtteid vahetada.

Minu jaoks on oluline, et tiim on õnnelik ning neil on eesmärgid, mille poole püüelda. Kui nad soovivad töötada kodust, puu otsast, paadist, siis ma toetan seda. Peamine on, et eesmärgid saaks täidetud - pole oluline mismoodi, kuidas või kus seda teha.

Kristel Kruustük

Kas eelistad tööasjadeks kasutada e-maili või pigem telefoni?

Pigem kasutan e-maili, kuid erakorraliste ja kiirete asjade puhul teen muidugi kõne. Olen aktiivne nutitelefoni kasutaja, eriti tööalaste toimetuste puhul. Kuna viibin sageli ka San Franciscos, kus asub teine Testlio kontor, siis kulutan iga päev rongiga tööle käies tund aega, seega peab mu telefon olema vastupidav tihedale kasutusele. Võtsin hiljuti kasutusele Huawei Mate 20 Pro. Kui eelmise telefoni puhul pidin juba poole päeva pealt laadija välja otsima, siis mu praegune telefon peab kenasti kaks päeva vastu. Kuna olen pidevalt liikumises, siis on minu jaoks väga oluline, et ma ei peaks muretsema, kas mu telefon ikka peab päeva lõpuni vastu.

Su töö tundub suhteliselt pingeline. Kuidas tuled stressiga toime?

Eks ta ikka on jah, aga olen järjest rohkem püüdnud hoida mentaliteeti, et asju tuleb lihtsalt rahulikult võtta ning mitte üleliia muretseda. Igale probleemile on alati ühel või teisel viisil lahendus olemas. Üks meie klient kunagi ütles, et tema jaoks on kogu ettevõtlus lihtsalt üks suur mäng ehk siis tuleb asju võtta mänguliselt.

Ma ise avastasin paar aastat tagasi, et hobid ja eraelu tuleb ka hoida tähtsal kohal oma elus, muidu võib juhtuda, et töö on ainus koht, kus end teostad, ning kui seal ei lähe nii nagu planeeritud, siis see võib päris muserdav olla. Tuleb enda jaoks aega tekitada. Nagu kõik elus, on tasakaalu leidmine ja säilitamine igas elu aspektis väga oluline. Mina näiteks võtan julgelt aega ettevõtluse kõrvalt selleks, et veeta kvaliteetaega oma pere ja lähedastega ning tegeleda ratsutamisega või mõne muu hobiga.

Kas Sul on kindlalt fikseeritud tööaega ja nö oma aeg või tegeled tööga ka õhtusel ajal?

Kui on midagi kriitilist, siis olen alati ühe kõne kaugusel, aga üldiselt ikkagi väldin tööasjade kojutoomist.

Kirjelda, millest tunneksid kõige rohkem puudust, kui unustaksid telefoni üheks päevaks koju?

Raske on ühte konkreetset asja välja tuua. Tööalaselt tunneksin kindlasti kalendri rakendusest puudust - kõik tähtsad päevasündmused, koosolekud jne kipuks ununema. Kuna olen ka päevasel ajal liikumisel, siis näiteks San Franciscos eriti ei saaks ma kuidagi telefonita olla. Lisaks ka kindlasti kaamerast. Kuna mulle meeldib toredaid ja huvitavaid hetki oma päevast jäädvustada, siis kasutan ka kaamerafunktsiooni väga palju. Kuna reisin ka suhteliselt palju, siis on mugav, et saan oma reisihetkede jäädvustamiseks nutitelefoni kasutada. Lainurk pildid, portreefotod ja pimedas pildistamise funktsioon on vaieldamatult lemmikud!

Telefon on võimeline asendama juba nii arvutit, fotograafi kui ka GPS seadmeid. Mida sooviksid, et üks telefon võiks veel asendada?

Tulevikus võiksid telefonid olla kontrollitavad täielikult hääle kaudu ja neist võiks saada selline päris miniassistent!