Mis on sinu silmis ilu?
See võib küll klišeena kõlada, kuid minu silmis teeb inimese ilusaks positiivsus ja naeratamine. See ei tähenda, et peaks pidevalt üliõnnelik olema, aga optimism aitab olla ilus. Olen enda puhul märganud, et isegi siis, mil ma ei tunne end hästi või mõtlen, et asjad võiksid paremini olla, annab mõte, et kõik on tegelikult mu enda kätes, jõudu ja julgust olla hetkes. Tean, et pärast mõõna saab minna ju ainult paremaks. Seega ilu on mõtlemises kinni. Kui oled positiivne, naeratad kindlasti rohkem ja leiad häid asju, mille üle õnnelik olla. See kõik lööb särama!
Elujaatav inimene on ilus. Mulle isiklikult tundub, et virisemine ja negatiivne suhtumine vähendab ka inimese füüsilist atraktiivsust.

Kuidas suhtud iluoperatsioonidesse ja -süstidesse?
Kunagi olin hullult nende vastu, aga nüüd enam mitte. Ma ei poolda tõsiseid iluprotseduure väga noores eas, aga kui ma olen näiteks 50aastane ja näen, et mu silmaümbrust annaks natuke putitada, siis ei välista, et ma seda ei tee. See peab aga olema väga hästi tehtud! Minu meelest on kurb vaadata, kui tegu on kauni inimesega, kes on avastanud ilusüstid, kuid ei oska nendega piiri pidada. Seda varianti peaks ikka vajadusel kaaluma, teatud vanuses ja teadmises, et see pisike maitsekas muutus teeks pilgu säravamaks, mitte ei toimiks vastupidise efektina.
Olen lausa mõelnud, et kui mõni kauplus keeldub müümast alkoholi purjus klientidele, siis ka iluprotseduuridega võiks kehtida mingi piirang – kui inimene läheb juba ilmselgelt liiale, võiks arstid käe ette panna.

Mida arvad sotsiaalmeedia mõjust inimeste välimusele ja enesehinnangule?
Ise olen väga enesekriitiline, kui asi puudutab Instagrami pilte. Ma ju ilmselgelt tean nurki, mille all hea välja näen, ja riputan ka sellise foto üles, mis mu välimusele komplimendi teeb. Teisalt väga hindan naisi, kes julgevad end näidata ka n-ö ebatäiuslikuna. Eriti äge on see juhul, kui tegemist on näiteks mõne modelli või fitnessnaisega, kellel tundub olevat ideaalne keha, aga ta ei pelga end demonstreerida ka kõhuvoltide ja longus õlgadega. See näitab, et ta on päris naine ja see on OK!
Nii et mul on kahetised tunded: mul on õigus näidata end parimast küljest, aga võib-olla kunagi riputan üles ka pildi, kus olen just ärganud ja igasuguse meigita. See saaks kindlasti vähem laike! (Naerab.)
Tegelikult on Instagram terve elu pea peale keeranud. Lugesin hiljuti ühte uuringut, mis rääkis, et inimesed reisivad pigem lühemalt, aga tihedamalt, et teha rohkem sotsiaalmeediapostitusi. Täitsa hull, aga kahjuks tõsi! Olen ka ise Instagramist lahedaid paiku avastanud ja mõelnud, et sinna võiks küll minna … ja mis seal salata – ka pilti teha!

Loe edasi Anne & Stiili eriväljaandest Tere, Päike!, mille leiad juunikuu ajakirja vahelt!